Застава Исламске државе код Маглаја

Баш као зимус на кућама у вехабијском гнијезду Горња Маоча, код Брчког, застава терористичке организације Исламска држава (ИС) завијорила се и на једној кући у Ошвама, код Маглаја.

Босна и Херцеговина 28.05.2015 | 07:33
Застава Исламске државе код Маглаја

Ријеч је о селу које је већ данима у жижи јавности, након што се сазнало да је у њему плацеве купило неколико радикалних исламиста, који се у редовима ИС боре у Сирији и Ираку, а због чега су безбједносни стручњаци оцијенили да Ошве представљају извор терористичке пријетње.

Мјештанин Изет Хаџић рекао је да о одласцима на страна ратишта не зна ништа.

"У Сирију бих можда отишао на почетку сукоба, али сада не, јер тамо муслимани убијају муслимане", рекао је Хаџић за Н1, истичући да, осим једне заставе, коју би "скинуо да може", у селу нема видних обиљежја ИС.

Подсјетимо, "Независне” су прије тачно три године прве писале да вехабије у Ошвама праве нову базу, а тада су нам и у Државној агенцији за истраге и заштиту (СИПА) потврдили да знају да су се у том селу настанили припадници вехабијског покрета, те да их прате.

Наводно је чак и Харун Мехичевић, највећи безбједносни проблем Аустралије, купио земљиште у Ошвама, које су процентуално "изњедриле" највише џихадиста, односно бораца за ИС у Сирији и Ираку.

Овај пут су нам из СИПА казали да су у току додатне провјере навода о евентуалној куповини земљишта на подручју Маглаја од стране припадника Исламске државе.

"СИПА континуирано врши провјере свих навода који се на било који начин могу довести у везу с терористичким активностима, било да се ради о финансирању, врбовању или другим активностима у вези с тероризмом", казала је прије неколико дана Кристина Јозић, в.д. портпарола СИПА.

Извор: Независне новине

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Муслиман

28.05.2015 07:14

Ја сам муслиман и ја сам против тзв. Исламске државе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

28.05.2015 20:01

И ја сам муслиман али нисам Бошњак,Босанац сам и против сам и те неке дрзаве и њихових идеала. Велико је то зло али их не треба мијесати са свим муслиманима.

Name

Едо , Слатина - Тузла

28.05.2015 07:15

СИПА и полиција зеницког кантона и хапси све редом , сто се тице мене и протјерај за сва времена одавдје !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

28.05.2015 07:17

Само ви њих "дрзите под контролом" док се не деси Зворник 2 и онда це опет бити прице да није то појединацни слуцај и да је хапсење муслимана провокација и малтретирање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хана

28.05.2015 07:36

Неко је болестан од параноје,па наредјује ,да праве смицалице , па кад то поставе ,па онда и усликају,па онда оптузују друге, -стално тога некога неко прогања у задње вријеме или исис,или вехабије,или медјународна заједница,или муслимани или терористи или СДС,па на крају и родјак Борис или Иваниц,или Изетбеговиц,или босњаци итд -зар вам то висе није смијесно,а добро знате и ко је то. 1) параноиа персецуториа, којом доминирају сумануте идеје прогањања, при чему се прогоњени лако претвара у прогонитеља, 2) параноиа qуерулаториа, са болесним идејама да други негирају његова права, заслуге и да уопште неправедно поступају с њим, те сталним тужакањем и парничењем болесник покушава да то исправи, итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

28.05.2015 08:08

Нико њима ниста неце, приведу два дана и пусте нису само у Ошвама пун је Маглај њих Боциња и друга села около Маглаја Алија је њих у то увео и довео мудзахедине да ратују од тада је то и поцело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

28.05.2015 08:28

Ово све се десава само за дневно-политицке потребе. Све изрезирано, народ гладан, да се бакце ИСИЛ-ом. Половини би било лаксе да их побију ИСИЛ-овци, него да крепавају од глади! Доле влада!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БањалукаМ

28.05.2015 09:34

Ух,сто су наивни ови муслимани,увијек их јадне неко заведе и натјера на глупост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

28.05.2015 10:12

Глупих људи на жалост има где год човек да погледа. Зар не види тај који је поставио ту заставу да муслиман муслимана убија? Где је прочитао у курану да треба убијати друге људе? Зашто нико не схвата да верујемо (или не верујемо) у једног истог Бога, само на различите начине? Зашто не виде ти људи да су марионете у рукама злих људи? Босна је предивна држава и неби било лоше кад би мало више били сложни - пре свега против политичара који нас уништавају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

28.05.2015 20:53

Треба тим што окаче ту заставу који пут разбит нос па не би више је качили. Немогуће да ти пар људи толики народ зезају с тим и провоцирају требају ту мало и комшије мјештани гдје су те вехабије мало их упозорит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиција

29.05.2015 19:35

Хапсиии свеееее.Зивјела наша драга народна милиција које висе нема...они су знали ко коме кокош украде,а пендрекаааа.....тамам да се закон поштује.ЗИВЈЕЛА НАША МИЛИЦИЈА И ДРАГА СФРЈ.

ОДГОВОРИТЕ