Након инцидента на Косменту ухапшени малољетни Албанци

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић затражио је вечерас од косовске полиције, Кфора и Еулекса да превентивним мерама спрече било какве инциденте у том граду и на тај начин спрече дестабилизацију ситуације на северу Космета.

Србија 27.05.2015 | 21:13
Након инцидента на Косменту ухапшени малољетни Албанци

Ракић је у изјави Тањугу похвалио реакцију припадника Косовске полиције вечерас у Косовској Митровици када су, како је рекао, спречили већи инцидент и успели да лише слободе особе које су биле наоружане.

Косовска полиција, Кфор и Еулекс треба да повећају будност и број патрола како би превентивно деловали у Косовској Митровици и спречили било какве инциденте који би угрозили сигурност грађана и ситуацију одржали мирном и стабилном.

У северном делу Косовске Митровице током вечери дошло је до инцидента у којем су учествовале две групе малолетника српске и албанске националности, након чега су приведена три Албанца, рекао је раније Тањугу регионални командир косовске полиције Ненад Ðурић.

У инциденту није било повређених али су код приведених Албанаца пронађени пиштољ, два ножа и, како је Ðурић рекао, још неки предмети кривичног дела.

Инцидент се догодио око 18:15 у Улици краља Петра, али је полицијска патрола правовремено реаговала.

Истрага је у току, додао је Ðурић.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар