Nakon incidenta na Kosmentu uhapšeni maloljetni Albanci

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić zatražio je večeras od kosovske policije, Kfora i Euleksa da preventivnim merama spreče bilo kakve incidente u tom gradu i na taj način spreče destabilizaciju situacije na severu Kosmeta.

Srbija 27.05.2015 | 21:13
Nakon incidenta na Kosmentu uhapšeni maloljetni Albanci

Rakić je u izjavi Tanjugu pohvalio reakciju pripadnika Kosovske policije večeras u Kosovskoj Mitrovici kada su, kako je rekao, sprečili veći incident i uspeli da liše slobode osobe koje su bile naoružane.

Kosovska policija, Kfor i Euleks treba da povećaju budnost i broj patrola kako bi preventivno delovali u Kosovskoj Mitrovici i sprečili bilo kakve incidente koji bi ugrozili sigurnost građana i situaciju održali mirnom i stabilnom.

U severnom delu Kosovske Mitrovice tokom večeri došlo je do incidenta u kojem su učestvovale dve grupe maloletnika srpske i albanske nacionalnosti, nakon čega su privedena tri Albanca, rekao je ranije Tanjugu regionalni komandir kosovske policije Nenad Ðurić.

U incidentu nije bilo povređenih ali su kod privedenih Albanaca pronađeni pištolj, dva noža i, kako je Ðurić rekao, još neki predmeti krivičnog dela.

Incident se dogodio oko 18:15 u Ulici kralja Petra, ali je policijska patrola pravovremeno reagovala.

Istraga je u toku, dodao je Ðurić.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar