Видео: Барсин пројекат од 600 милиона евра - „Острво Камп Ноу“!

Стадион добија потпуну козметичку промену, додатних 5.000 места и кров! Кошаркашима следи нова дворана, која ће имати 10.000 места.

Фудбал 29.05.2015 | 10:00
Видео: Барсин пројекат од 600 милиона евра - „Острво Камп Ноу“!

Пре нешто више од годину дана чланови Спортског друштва Барселона на челу са бившим председником фудбалске секције Сандром Роселом одржали су референдум на којем је одобрен мегапројекат вредан 600.000.000 евра. У уторак поподне Роселов наследник и први човек каталонског гиганта Ђосеп Бертомеу открио је и прве нацрте пројекта са називом - „Острво Камп Ноу“, а који укључује потпуну реконструкцију фудбалског стадиона и изградњу нове кошаркашке Палате спортова!

"Овај пројекат исписаће историју. Ово је један врло амбициозан пројекат који ће у потпуности променити лице Барселоне, али и поставити стандарде. Посао који је пред нама представља прави изазов, ово је пројекат у којем ће учествовати само најбољи људи", тврди Бертомеу, који је недуго затим открио и шта све обухвата реализација зацртаног плана, првог озбиљнијег у последњих 50 година.

Кошаркаши ће уместо старе Палате спортова од 3.500 места добити нову дворану по најновијим стандардима и капацитетом за 10.000 гледалаца, док ће Камп Ноу добити потпуну козметичку промену, што укључује инсталацију до сада невиђеног осветљења најновије генерације, изградњу трибине специјално намењене за породице фудбалера, нову трибину са 5.000 места, али и посебан део у којем ће моћи да буду само гостујући навијачи. Тај простор ће се налазити на врху северне трибине и имаће специјално обезбеђен простор. Ипак, оно што је најважније јесте да ће Камп Ноу добити велики кров и ЛЕД екране на којем ће моћи да се прате комплетна дешавања са терена.

Реконструкција би требало да почне у мају 2017. године, а предвиђено је да буде завршено у фебруару 2021. године.

Коментари / 0

Оставите коментар