Video: Barsin projekat od 600 miliona evra - „Ostrvo Kamp Nou“!

Stadion dobija potpunu kozmetičku promenu, dodatnih 5.000 mesta i krov! Košarkašima sledi nova dvorana, koja će imati 10.000 mesta.

Fudbal 29.05.2015 | 10:00
Video: Barsin projekat od 600 miliona evra - „Ostrvo Kamp Nou“!

Pre nešto više od godinu dana članovi Sportskog društva Barselona na čelu sa bivšim predsednikom fudbalske sekcije Sandrom Roselom održali su referendum na kojem je odobren megaprojekat vredan 600.000.000 evra. U utorak popodne Roselov naslednik i prvi čovek katalonskog giganta Đosep Bertomeu otkrio je i prve nacrte projekta sa nazivom - „Ostrvo Kamp Nou“, a koji uključuje potpunu rekonstrukciju fudbalskog stadiona i izgradnju nove košarkaške Palate sportova!

"Ovaj projekat ispisaće istoriju. Ovo je jedan vrlo ambiciozan projekat koji će u potpunosti promeniti lice Barselone, ali i postaviti standarde. Posao koji je pred nama predstavlja pravi izazov, ovo je projekat u kojem će učestvovati samo najbolji ljudi", tvrdi Bertomeu, koji je nedugo zatim otkrio i šta sve obuhvata realizacija zacrtanog plana, prvog ozbiljnijeg u poslednjih 50 godina.

Košarkaši će umesto stare Palate sportova od 3.500 mesta dobiti novu dvoranu po najnovijim standardima i kapacitetom za 10.000 gledalaca, dok će Kamp Nou dobiti potpunu kozmetičku promenu, što uključuje instalaciju do sada neviđenog osvetljenja najnovije generacije, izgradnju tribine specijalno namenjene za porodice fudbalera, novu tribinu sa 5.000 mesta, ali i poseban deo u kojem će moći da budu samo gostujući navijači. Taj prostor će se nalaziti na vrhu severne tribine i imaće specijalno obezbeđen prostor. Ipak, ono što je najvažnije jeste da će Kamp Nou dobiti veliki krov i LED ekrane na kojem će moći da se prate kompletna dešavanja sa terena.

Rekonstrukcija bi trebalo da počne u maju 2017. godine, a predviđeno je da bude završeno u februaru 2021. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar