Ливерпул продаје Лазара?!

Иако би одлазак Стерлинга отворио српском асу простор да заблиста на Енфилду, изгледа да у клубу размишљају о великој чистки наредног лета.

Фудбал 29.05.2015 | 11:00
Ливерпул продаје Лазара?!

Ливерпул је прошлог лета потрошио преко 150.000.000 евра за појачања како би надоместио одлазак Луиса Суареза и можда ојачао постојећи играчки кадар, али се тај прелазни рок испоставио као потпуни фијаско.

Сада се Редси спремају за нову реконструкцију тима наредног лета, али и чистку у актуелном тиму. Стивен Џерард је отишао, одлази и Рахим Стерлинг, а међу играчима који би могли да напусте Енфилд Роуд се помиње и име српског репрезентативца Лазара Марковића.

Угледни енглески Тајмс тврди да Ливерпул размишља о продаји српског само годину после куповине вредне 25.000.000 евра. Марковић се у дебитансткој сезони само уклопио у сивило очајног тима Ливерпула који је јоч очајнију сезону завршио дебаклом у Стоуку.

Имао је Маркец неких светлих издања, али неке ситније повреде и Роџерсове сталне промене формације и позиција у тиму му нису ишле наруку да заблиста у дресу славног клуба као што је то радио у Бенфики. Србин је одиграо 34 меча за Ливерпул у свим такмичењима, али често је добијао шансу на кашичицу. Или је улазио са клупе или га је Роџерс мењао у другом полувремену. Само три пута у Премијер лиги је остао на терену до краја меча када је био стартер. Све то је утицало да се брзоноги Чачанин теже адаптира на нови клуб и лигу.

С обзиром да Рахим Стерлинг сигурно одлази, многи су сматрали да ће то бити идеална прилика за Марковића да добије већу минутажу и врати самопоуздање у наредној сезони јер би играо на својој класичној позицији.

Коментари / 0

Оставите коментар