Liverpul prodaje Lazara?!

Iako bi odlazak Sterlinga otvorio srpskom asu prostor da zablista na Enfildu, izgleda da u klubu razmišljaju o velikoj čistki narednog leta.

Fudbal 29.05.2015 | 11:00
Liverpul prodaje Lazara?!

Liverpul je prošlog leta potrošio preko 150.000.000 evra za pojačanja kako bi nadomestio odlazak Luisa Suareza i možda ojačao postojeći igrački kadar, ali se taj prelazni rok ispostavio kao potpuni fijasko.

Sada se Redsi spremaju za novu rekonstrukciju tima narednog leta, ali i čistku u aktuelnom timu. Stiven Džerard je otišao, odlazi i Rahim Sterling, a među igračima koji bi mogli da napuste Enfild Roud se pominje i ime srpskog reprezentativca Lazara Markovića.

Ugledni engleski Tajms tvrdi da Liverpul razmišlja o prodaji srpskog samo godinu posle kupovine vredne 25.000.000 evra. Marković se u debitanstkoj sezoni samo uklopio u sivilo očajnog tima Liverpula koji je joč očajniju sezonu završio debaklom u Stouku.

Imao je Markec nekih svetlih izdanja, ali neke sitnije povrede i Rodžersove stalne promene formacije i pozicija u timu mu nisu išle naruku da zablista u dresu slavnog kluba kao što je to radio u Benfiki. Srbin je odigrao 34 meča za Liverpul u svim takmičenjima, ali često je dobijao šansu na kašičicu. Ili je ulazio sa klupe ili ga je Rodžers menjao u drugom poluvremenu. Samo tri puta u Premijer ligi je ostao na terenu do kraja meča kada je bio starter. Sve to je uticalo da se brzonogi Čačanin teže adaptira na novi klub i ligu.

S obzirom da Rahim Sterling sigurno odlazi, mnogi su smatrali da će to biti idealna prilika za Markovića da dobije veću minutažu i vrati samopouzdanje u narednoj sezoni jer bi igrao na svojoj klasičnoj poziciji.

Komentari / 0

Ostavite komentar