Олимпик освојио Куп БиХ!

Фудбалери Олимпика послије пенал серије побиједили Широки Бријег и освојили Куп БиХ. У регуларном току било 1:1, као и у првом мечу финала. Хамзић одбранио пенал Ландеки и одвео Олимпик у Лигу Европе!

Фудбал 27.05.2015 | 20:40
Олимпик освојио Куп БиХ!

Послије 1:1 у првом мечу у Широком Бријегу, истим резултатом завршен је и реванш у Сарајеву и побједника су одлучивали пенали.

Редом су погађали сви извођачи, а онда је у петој серији Хамзић одбранио шут Ландеке и Олимпик је освојио први Куп БиХ и тако се пласирао у Лигу Европе. Ово је уједно први трофеј Олимпика у клупској историји.

Олимпик - Широки Бријег 1:1, пеналима 5:4

/Беко 44 – Мухаремовић 56/

ПЕНАЛИ:

Први шутира Олимпик

Глигоров 1:0

Вагнер 1:1

Брковић 2:1

Закарић 2:2

Јусуфовић 3:2

Иванковић 3:3

Ханџић 4:3

Ћорић 4:4

Мухаремовић 5:4

Ландека шутира, Хамзић брани!

Олимпик је освојио Куп БиХ!

Први меч у Широком Бријегу завршен је без побједника, али с обзиром да су фудбалери Олимпика у првом мечу постигли гол у гостима ушли су у реванш са благом предношћу.

Ипак, први су запријетили гости, у доброј прилици био је Вагнер у петом минуту, али није успио да савлада Хамзића.

Није било много узбуђења у првих 45 минута, тачније у првих 44. минута, а онда туш.

Ћорић је убацио с десне стране, а Беко је довео Широки Бријег у вођство 1:0.

Нови пех за домаћина само минут касније.

Богићевић је ударио руком Бека у једном дуелу и добио директан црвени картон.

На почетку другог полувремена Олимпик упркос играчу мање имао две добре прилике, али је Билобрк у оба наврата био сигуран, прво код покушаја Мухаремовића, а потом и код ударца главом Регоја.

Сигуран је и на другој страни био Хамзић који је одбранио покушај Менала.

Олимпик у 56. минуту долази до издједначења, а стријелац је био Мухаремовић.

Фудбалери Широког Бријега преузели су потом иницијативу, али нису успјели да разбију одбрану домаћих и постигну погодак.

На другој страни Олимпик је покушавао из контре, да би се Панџа само три минута прије краја нашао у стопостотној прилици. Била је то ситуација «три на један», али се фудбалер Олимпика одлучио да сам заврши напад. Његов шут завршио је поред гола и пропуштена је добра прилика да Олимпик направи потпуни прекорет.

Регуларних 90 минута завршено је резултатом 1:1, истим као и први меч и побједника су одлучивали једанаестерци, а послије пете серије и одбране Хамзића Олимпик је освојио Куп БиХ и пласирао се у Лигу Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар