Olimpik osvojio Kup BiH!

Fudbaleri Olimpika poslije penal serije pobijedili Široki Brijeg i osvojili Kup BiH. U regularnom toku bilo 1:1, kao i u prvom meču finala. Hamzić odbranio penal Landeki i odveo Olimpik u Ligu Evrope!

Fudbal 27.05.2015 | 20:40
Olimpik osvojio Kup BiH!

Poslije 1:1 u prvom meču u Širokom Brijegu, istim rezultatom završen je i revanš u Sarajevu i pobjednika su odlučivali penali.

Redom su pogađali svi izvođači, a onda je u petoj seriji Hamzić odbranio šut Landeke i Olimpik je osvojio prvi Kup BiH i tako se plasirao u Ligu Evrope. Ovo je ujedno prvi trofej Olimpika u klupskoj istoriji.

Olimpik - Široki Brijeg 1:1, penalima 5:4

/Beko 44 – Muharemović 56/

PENALI:

Prvi šutira Olimpik

Gligorov 1:0

Vagner 1:1

Brković 2:1

Zakarić 2:2

Jusufović 3:2

Ivanković 3:3

Handžić 4:3

Ćorić 4:4

Muharemović 5:4

Landeka šutira, Hamzić brani!

Olimpik je osvojio Kup BiH!

Prvi meč u Širokom Brijegu završen je bez pobjednika, ali s obzirom da su fudbaleri Olimpika u prvom meču postigli gol u gostima ušli su u revanš sa blagom prednošću.

Ipak, prvi su zaprijetili gosti, u dobroj prilici bio je Vagner u petom minutu, ali nije uspio da savlada Hamzića.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih 45 minuta, tačnije u prvih 44. minuta, a onda tuš.

Ćorić je ubacio s desne strane, a Beko je doveo Široki Brijeg u vođstvo 1:0.

Novi peh za domaćina samo minut kasnije.

Bogićević je udario rukom Beka u jednom duelu i dobio direktan crveni karton.

Na početku drugog poluvremena Olimpik uprkos igraču manje imao dve dobre prilike, ali je Bilobrk u oba navrata bio siguran, prvo kod pokušaja Muharemovića, a potom i kod udarca glavom Regoja.

Siguran je i na drugoj strani bio Hamzić koji je odbranio pokušaj Menala.

Olimpik u 56. minutu dolazi do izdjednačenja, a strijelac je bio Muharemović.

Fudbaleri Širokog Brijega preuzeli su potom inicijativu, ali nisu uspjeli da razbiju odbranu domaćih i postignu pogodak.

Na drugoj strani Olimpik je pokušavao iz kontre, da bi se Pandža samo tri minuta prije kraja našao u stopostotnoj prilici. Bila je to situacija «tri na jedan», ali se fudbaler Olimpika odlučio da sam završi napad. Njegov šut završio je pored gola i propuštena je dobra prilika da Olimpik napravi potpuni prekoret.

Regularnih 90 minuta završeno je rezultatom 1:1, istim kao i prvi meč i pobjednika su odlučivali jedanaesterci, a poslije pete serije i odbrane Hamzića Olimpik je osvojio Kup BiH i plasirao se u Ligu Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar