Шта је најбоље у Белгији? Бриж и Срби!

Митровић и Обрадовић у тиму сезоне у избору читаоца угледног Л’Авенира.

Фудбал 28.05.2015 | 22:00
Шта је најбоље у Белгији? Бриж и Срби!

Најбоље што може да се види у Белгији долази из Клуб Брижа и Србије! Такав се бар утисак стиче гледајући резултате велике анкете угледног дневника Л’Авенир у којој је бирана најбоља постава у овој сезони Про лиге, а у којој се нашло места за четворицу играча Клуб Брижа и двојицу Срба. Очекивано, у питању су најбољи стрелац првенства Александар Митровић и велики бинго Александра Јанковића из Мехелена Иван Обрадовић. Који се од данас може сматрати најбољим левим беком Про лиге што је велики подвиг имајући у виду све повреде из претходних сезона због којих је у Мехелен стигао некако тихо, али се испоставио као пун погодак.

Србија је тако после Белгије најзаступљенија земља у избору, а Клуб Бриж клуб са највише представника. Ту су наиме голман Метју Рајан, десни бек Томас Муније, те везисти Лиор Рафаелов и Виктор Васкез. Из Андерлехта поред Митровића ту су и штопери Шансел Мбемба и Оливер Дешахт, Стандард представља Мароканац Мехди Карсела, у вези је и Нескенс Кебано из Шарлрое, док друштво Митровићу у навали прави Лоран Депоатр, једини играч шампионске екипе Гента који је завредио место у најбољих 11 што само говори о томе да је титула Бизона резултат колективног приступа циљу.

Отуд и тренер Гента Хајн Ванхезебрук за кормилом идеалног тима Про лиге.

На насловним странама белгијске штампе је ипак Александар Митровић, односно његова будућност у Андерлехту. Или неком другом тиму са чим су се навијачи клуба из Брисела већ помирили да би им последња изјава српског голгетера распалила машту.
"Следеће године нападамо титулу", преносе белгијски медији речи стрелца 20 лигашких голова који су Митровића учинили најбољим стрелцом Белгије и миљеником навијача Андерлехта.

А они су наравно ову изјаву схватили као назнаку да је договор о наставку сарадње врло близу? Митровић остаје закопчан по том питању.
"Видећемо. Срећан сам овде. Имам и веома важне утакмице у дресу младе репрезентације Србије и сада сам концетрисан на то", коментарише Митровић.

Тренер Андерлехта Бесник Хаси нада се позитивном одговору.
"Митровић игра са мишљу да остаје у клубу. Али ако стигне понуда која се не одбија, не можемо ништа да му замеримо“, свестан је албански стручњак.

Коментари / 0

Оставите коментар