Šta je najbolje u Belgiji? Briž i Srbi!

Mitrović i Obradović u timu sezone u izboru čitaoca uglednog L’Avenira.

Fudbal 28.05.2015 | 22:00
Šta je najbolje u Belgiji? Briž i Srbi!

Najbolje što može da se vidi u Belgiji dolazi iz Klub Briža i Srbije! Takav se bar utisak stiče gledajući rezultate velike ankete uglednog dnevnika L’Avenir u kojoj je birana najbolja postava u ovoj sezoni Pro lige, a u kojoj se našlo mesta za četvoricu igrača Klub Briža i dvojicu Srba. Očekivano, u pitanju su najbolji strelac prvenstva Aleksandar Mitrović i veliki bingo Aleksandra Jankovića iz Mehelena Ivan Obradović. Koji se od danas može smatrati najboljim levim bekom Pro lige što je veliki podvig imajući u vidu sve povrede iz prethodnih sezona zbog kojih je u Mehelen stigao nekako tiho, ali se ispostavio kao pun pogodak.

Srbija je tako posle Belgije najzastupljenija zemlja u izboru, a Klub Briž klub sa najviše predstavnika. Tu su naime golman Metju Rajan, desni bek Tomas Munije, te vezisti Lior Rafaelov i Viktor Vaskez. Iz Anderlehta pored Mitrovića tu su i štoperi Šansel Mbemba i Oliver Dešaht, Standard predstavlja Marokanac Mehdi Karsela, u vezi je i Neskens Kebano iz Šarlroe, dok društvo Mitroviću u navali pravi Loran Depoatr, jedini igrač šampionske ekipe Genta koji je zavredio mesto u najboljih 11 što samo govori o tome da je titula Bizona rezultat kolektivnog pristupa cilju.

Otud i trener Genta Hajn Vanhezebruk za kormilom idealnog tima Pro lige.

Na naslovnim stranama belgijske štampe je ipak Aleksandar Mitrović, odnosno njegova budućnost u Anderlehtu. Ili nekom drugom timu sa čim su se navijači kluba iz Brisela već pomirili da bi im poslednja izjava srpskog golgetera raspalila maštu.
"Sledeće godine napadamo titulu", prenose belgijski mediji reči strelca 20 ligaških golova koji su Mitrovića učinili najboljim strelcom Belgije i miljenikom navijača Anderlehta.

A oni su naravno ovu izjavu shvatili kao naznaku da je dogovor o nastavku saradnje vrlo blizu? Mitrović ostaje zakopčan po tom pitanju.
"Videćemo. Srećan sam ovde. Imam i veoma važne utakmice u dresu mlade reprezentacije Srbije i sada sam koncetrisan na to", komentariše Mitrović.

Trener Anderlehta Besnik Hasi nada se pozitivnom odgovoru.
"Mitrović igra sa mišlju da ostaje u klubu. Ali ako stigne ponuda koja se ne odbija, ne možemo ništa da mu zamerimo“, svestan je albanski stručnjak.

Komentari / 0

Ostavite komentar