Муке за Салета: Кога повести од центара на ЕП, а сви добри?!

Александар Ђорђевић ће морати да донесе занимљиву одлуку.

Кошарка 28.05.2015 | 19:20
Муке за Салета: Кога повести од центара на ЕП, а сви добри?!

Знало се и пре објављивања списка за Европско првенство које се игра у Француској да ће конкуренција у нашем националном тиму бити жестока. Већина играча који су позвани имали су јако добре сезоне у својим клубовима током сезоне. Довољно је рећи да је Немања Бјелица изабран за МВП-ја Евролиге , Богдан Богдановић за "Звезду у успону", Милош Теодосић се нашао у првој петорци најелитнијег европског такмичења, као и Бобан Марјановић.

Међутим, делује да ће највећа "гужва" управо бити на центарским позицијама. На списку од 24 кошаркаша налази се чак шест класичних "тешкаша"! Такође, Милан Мачван који је четворка, али у дресу Партизана је показао да може да се снађе и на петици. Исто важи и за Ђорђа Мајсторовића из Металца. Тако да чак и они могу да покрију позицију пет, али њих нећемо рачунати овога пута.

Дакле, претенденти су следећи:

Никола Јокић, Мирослав Радуљица, Бобан Марјановић, Огњен Кузмић, Владимир Штимац, Никола Милутинов.

Питање је и за колико ће се центара одлучити селектор. На Светско првенство у Шпанији водио је чак четири тешка центра што је поприлично необично, с обзиром да је устаљена пракса да се воде тројица кошаркаша са ове позиције. Али, дало је одличне резултате.

Делује да је једино Бобан Марјановић сигуран путник у Француску, а за остала два (или три) места ће се борити преосталих пет кошаркаша.

Претпоставимо да ће се селектор опет одлучити за четворицу центара. Ко би по вама требало да отпадне? Заиста тежак избор.

Коментари / 0

Оставите коментар