Muke za Saleta: Koga povesti od centara na EP, a svi dobri?!

Aleksandar Đorđević će morati da donese zanimljivu odluku.

Košarka 28.05.2015 | 19:20
Muke za Saleta: Koga povesti od centara na EP, a svi dobri?!

Znalo se i pre objavljivanja spiska za Evropsko prvenstvo koje se igra u Francuskoj da će konkurencija u našem nacionalnom timu biti žestoka. Većina igrača koji su pozvani imali su jako dobre sezone u svojim klubovima tokom sezone. Dovoljno je reći da je Nemanja Bjelica izabran za MVP-ja Evrolige , Bogdan Bogdanović za "Zvezdu u usponu", Miloš Teodosić se našao u prvoj petorci najelitnijeg evropskog takmičenja, kao i Boban Marjanović.

Međutim, deluje da će najveća "gužva" upravo biti na centarskim pozicijama. Na spisku od 24 košarkaša nalazi se čak šest klasičnih "teškaša"! Takođe, Milan Mačvan koji je četvorka, ali u dresu Partizana je pokazao da može da se snađe i na petici. Isto važi i za Đorđa Majstorovića iz Metalca. Tako da čak i oni mogu da pokriju poziciju pet, ali njih nećemo računati ovoga puta.

Dakle, pretendenti su sledeći:

Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Nikola Milutinov.

Pitanje je i za koliko će se centara odlučiti selektor. Na Svetsko prvenstvo u Španiji vodio je čak četiri teška centra što je poprilično neobično, s obzirom da je ustaljena praksa da se vode trojica košarkaša sa ove pozicije. Ali, dalo je odlične rezultate.

Deluje da je jedino Boban Marjanović siguran putnik u Francusku, a za ostala dva (ili tri) mesta će se boriti preostalih pet košarkaša.

Pretpostavimo da će se selektor opet odlučiti za četvoricu centara. Ko bi po vama trebalo da otpadne? Zaista težak izbor.

Komentari / 0

Ostavite komentar