Чека нас врело љето! Гдје ће Погба, Стерлинг, Фалкао, Кавани и Педро?

Реал, Барселона, Манчестер јунајтед, Челси, Арсенал, ПСЖ спремни су за нове куповине.

Фудбал 28.05.2015 | 17:40
Чека нас врело љето! Гдје ће Погба, Стерлинг, Фалкао, Кавани и Педро?

Сваког лета постоји један или два играча који имају статус звезде прелазног рока. Некада су то били Златан Ибрахимовић, Герет Бејл, Луис Суарез и, на пример, Анхел ди Марија, а предстојећа трансфер пијаца дефинитивно ће проћи у знаку чак петорице играча - Пола Погбе, Рахима Стерлинга, Радамела Фалкаа, Единсона Каванија и Педра.

Највећу пажњу свакако ће привући Погба. Златна кока Јувентуса налази се на мети Манчестер јунајтеда и Ситија, ПСЖ-а, али копља ће ломити Реал Мадрид и Барселона. Краљевски клуб је већ био конкретан пошто је понудио француском везисти петогодишњи уговор вредан 10.000.000 евра по сезони. Стара дама тражи обештећење од чак 80.000.000 евра, тако да ће преговори бити дуги и неизвесни, а вероватно ће имати и разне заплете.

Стрелинг је подигао Острвљане на ноге поручивши да жели да напусти Ливерпул. Пре тога, после бројних преговора, његов менаџер се наљутио на челнике Црвених и открио да Стерлинг неће продужити уговор ни за 900.000 фунти недељно. Ливерпул је свестан да га не може задржати и сада гледају како да од трансфера извуку што више новца. Манчестер Сити је. наводно, спремио понуду од 45.000.000 фунти плус Един Џеко. Планове Грађана желе да покваре Челси и Арсенал. До тада навијачи и медији разапињу Стерлинга, тако да није немогуће да каријеру настави ван Енглеске.

Где ће наставити каријеру Фалкао? Колумбијац се није прославио у Јунајтеду, где је дошао као позајмљен играч Монака, пошто је на 14 утакмица у Премијер лиги постигао свега четири гола и био предмет шале навијача и медија. Ел Тигре више није исти играч као што је био пре повреде и операције укрштених лигамената колена, али постоје клубови који, упркос томе, верују да може да се врати на стари ниво. То је потврдио и потпредседник Кнежева Вадим Васиљев.
„Интересовање клубова за њега није опало. Још је рано говорити о томе шта ће бити са Фалкаом“, рекао је Васиљев.

Спомиње се нова позајмица, а неки га виде у Јувентусу, Челсију, чак и у Атлетико Мадриду.

Ситуација са Каванијем је крајње нејасна. Уругвајац је са 28 постигнутих голова први стрелац лиге, али се не осећа срећно у Паризу. У више наврата је показао да је фрустриран статусом у ПСЖ и могуће је да ће покушати да потражи нову средину. Челници Свеца чини се да нису вољни да га пусте, али показали су интересовање за Анхела ди Марију, тако да постоји могућност да направе трампу са Манчестер јунајтедом. Последњу реч имаће газда Насер ал-Каифи.

Педро је тотално скрајнут из Барселоне. Тренер Луис Енрике се потпуно ослонио на трилинг Нејмар, Меси, Суарез, тако да је Педро одиграо свега 15 мечева у Примери и том приликом постигао шест голова. Дете каталонског клуба је признао да се не осећа више вољено, тако да на лето можда промени средину. Наводно је процурело да је тренер Интера Роберто Манчини завршио посао... Жозеу Мурињу се допада такав профил играча, а могућа дестинација је Арсенал. Шпански медији баратују цифром од 25 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар