Čeka nas vrelo ljeto! Gdje će Pogba, Sterling, Falkao, Kavani i Pedro?

Real, Barselona, Mančester junajted, Čelsi, Arsenal, PSŽ spremni su za nove kupovine.

Fudbal 28.05.2015 | 17:40
Čeka nas vrelo ljeto! Gdje će Pogba, Sterling, Falkao, Kavani i Pedro?

Svakog leta postoji jedan ili dva igrača koji imaju status zvezde prelaznog roka. Nekada su to bili Zlatan Ibrahimović, Geret Bejl, Luis Suarez i, na primer, Anhel di Marija, a predstojeća transfer pijaca definitivno će proći u znaku čak petorice igrača - Pola Pogbe, Rahima Sterlinga, Radamela Falkaa, Edinsona Kavanija i Pedra.

Najveću pažnju svakako će privući Pogba. Zlatna koka Juventusa nalazi se na meti Mančester junajteda i Sitija, PSŽ-a, ali koplja će lomiti Real Madrid i Barselona. Kraljevski klub je već bio konkretan pošto je ponudio francuskom vezisti petogodišnji ugovor vredan 10.000.000 evra po sezoni. Stara dama traži obeštećenje od čak 80.000.000 evra, tako da će pregovori biti dugi i neizvesni, a verovatno će imati i razne zaplete.

Streling je podigao Ostrvljane na noge poručivši da želi da napusti Liverpul. Pre toga, posle brojnih pregovora, njegov menadžer se naljutio na čelnike Crvenih i otkrio da Sterling neće produžiti ugovor ni za 900.000 funti nedeljno. Liverpul je svestan da ga ne može zadržati i sada gledaju kako da od transfera izvuku što više novca. Mančester Siti je. navodno, spremio ponudu od 45.000.000 funti plus Edin Džeko. Planove Građana žele da pokvare Čelsi i Arsenal. Do tada navijači i mediji razapinju Sterlinga, tako da nije nemoguće da karijeru nastavi van Engleske.

Gde će nastaviti karijeru Falkao? Kolumbijac se nije proslavio u Junajtedu, gde je došao kao pozajmljen igrač Monaka, pošto je na 14 utakmica u Premijer ligi postigao svega četiri gola i bio predmet šale navijača i medija. El Tigre više nije isti igrač kao što je bio pre povrede i operacije ukrštenih ligamenata kolena, ali postoje klubovi koji, uprkos tome, veruju da može da se vrati na stari nivo. To je potvrdio i potpredsednik Kneževa Vadim Vasiljev.
„Interesovanje klubova za njega nije opalo. Još je rano govoriti o tome šta će biti sa Falkaom“, rekao je Vasiljev.

Spominje se nova pozajmica, a neki ga vide u Juventusu, Čelsiju, čak i u Atletiko Madridu.

Situacija sa Kavanijem je krajnje nejasna. Urugvajac je sa 28 postignutih golova prvi strelac lige, ali se ne oseća srećno u Parizu. U više navrata je pokazao da je frustriran statusom u PSŽ i moguće je da će pokušati da potraži novu sredinu. Čelnici Sveca čini se da nisu voljni da ga puste, ali pokazali su interesovanje za Anhela di Mariju, tako da postoji mogućnost da naprave trampu sa Mančester junajtedom. Poslednju reč imaće gazda Naser al-Kaifi.

Pedro je totalno skrajnut iz Barselone. Trener Luis Enrike se potpuno oslonio na triling Nejmar, Mesi, Suarez, tako da je Pedro odigrao svega 15 mečeva u Primeri i tom prilikom postigao šest golova. Dete katalonskog kluba je priznao da se ne oseća više voljeno, tako da na leto možda promeni sredinu. Navodno je procurelo da je trener Intera Roberto Mančini završio posao... Žozeu Murinju se dopada takav profil igrača, a moguća destinacija je Arsenal. Španski mediji baratuju cifrom od 25 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar