Болитијери о Гаросу: Ноле, сад је твој!

Са Брадентона на Флориди, где чувени тениски гуру већ деценијама ствара шампионе, ка Паризу је послата јасна порука. Пешчаник полако истиче, сад је час, Новаче, да скинеш Надала са париског трона!

Тенис 30.05.2015 | 10:20
Болитијери о Гаросу: Ноле, сад је твој!

Болитијери и у 83. години издаје команде сарадницима. Тако је било и јуче, али љубазно се одазвао на позив „Блица” да прогнозира шта ће се дешавати на најчувенијој шљаци. На Ролан Гаросу, у царству Рафе Надала.

ПОШТОВАЊЕ НАДАЛУ

- Знате шта, много сам размишљао о овом турниру. Био сам у Риму, гледао како се сви припремају за Париз. И некако силно се уздржавам да кажем нешто више о Надалу. Зашто? Зато што је то човек који има фасцинантан скор на том турниру, 66-1. После, мислим да нико не би имао ништа против да се турнир не зове Ролан Гарос него Ролан Надалос! Али док не видимо како ће играти, морамо му указати сав респект, такав шампион то заслужује - каже Болитијери.

ЛИСТА ВАРА

И њему та трунка у Надаловој каријери коју сада називамо падом форме не да мира.

- Сећам се какве је лопте све стизао онај стари Надал. То је било нестварно. Гледао сам га недавно и у Риму и имам утисак да има проблем да такве лопте, посебно оне које му брзо беже у страну, стиже као што је то чинио раније. Али сачекајмо, то што је седми на свету је и за њега велико изненађење, не само за нас.

ОПАСАН И МАРЕЈ

Четвртфинале - Новак против Рафе. Тако пројектује жреб. Био би то њихов седми окршај у Паризу. Све раније добио је Надал. Али сада...

- Ма био бих опрезан, Надал треба да дође дотле. Видите, Џим Куријер типује да Кеи Нишикори може бити опасан, Енди Мареј боље игра, Амели Морезмо чини много са њим, померила га је ближе линији, сервира боље, удара лоптицу раније, спреман је. Ипак, када би ме неко притиснуо сада уза зид да кажем да ли Новак има шансу да коначно победи Надала у Паризу, рекао бих - да! Сад је тај тренутак. Победи сада или можда нећеш никад - јасан је Американац.

Ђоковић је у Болитијеријевим очима одавно у кругу највећих.

- Чак и да не освоји тај Ролан Гарос, то не мења моју перцепцију о њему. Толико сам дуго у тенису, и верујте никада нисам видео играча који нема слабу тачку. Једино Новак Ђоковић! Али проблем који имате када сте тако проклето добри је да сви хоће да вас сруше с врха. Да ако пада киша, морате и тада имати своју најбољу игру.

НОВАК МОЖЕ СВЕ

Искусни тениски вук каже да зна шта је Новаково највеће оружје.

- Он је комплетан. У ствари, највеће оружје му је то што уради оно што пожели! Хоћу дроп-шот? Може. Сервис, супер. Бриљантан слајс, нема проблема. Погледајте како се креће. Поезија! То је савршенство игре. И ко онда може да каже да ово није његов тренутак? - закључио је Болитијери.

Амбасадор број један

Ник Болитијери је пријатељ са Новаком.

- Срели смо се надавно у Риму. Причали смо, био сам и са његовим оцем. Новаков најмлађи брат је био код мене на академији неколико месеци. Једноставно, Ђоковићи су права тениска породица и моји велики пријатељи. Ноле је врхунски амбасадор спорта, феномен. Пре пет година када је кренуо с том дијетом, сви су сумњали, а видите где је сада - каже Болитијери.

Женски тенис, друга прича

Болитијери каже да је, за разлику од мушког, на турниру тенисерки све отворено.

- Све зависи од тога да ли је Серена Вилијамс физички спремна. Ако јесте, први је фаворит. Онда Шарапова. Њу знам од њене девете године. Поправила је сервис, увек је офанзивна, удара лоптицу врло, врло рано. Али код тенисерки се никад не зна. Ту увек може бити изненађења - каже Ник.

Коментари / 0

Оставите коментар