Bolitijeri o Garosu: Nole, sad je tvoj!

Sa Bradentona na Floridi, gde čuveni teniski guru već decenijama stvara šampione, ka Parizu je poslata jasna poruka. Peščanik polako ističe, sad je čas, Novače, da skineš Nadala sa pariskog trona!

Tenis 30.05.2015 | 10:20
Bolitijeri o Garosu: Nole, sad je tvoj!

Bolitijeri i u 83. godini izdaje komande saradnicima. Tako je bilo i juče, ali ljubazno se odazvao na poziv „Blica” da prognozira šta će se dešavati na najčuvenijoj šljaci. Na Rolan Garosu, u carstvu Rafe Nadala.

POŠTOVANJE NADALU

- Znate šta, mnogo sam razmišljao o ovom turniru. Bio sam u Rimu, gledao kako se svi pripremaju za Pariz. I nekako silno se uzdržavam da kažem nešto više o Nadalu. Zašto? Zato što je to čovek koji ima fascinantan skor na tom turniru, 66-1. Posle, mislim da niko ne bi imao ništa protiv da se turnir ne zove Rolan Garos nego Rolan Nadalos! Ali dok ne vidimo kako će igrati, moramo mu ukazati sav respekt, takav šampion to zaslužuje - kaže Bolitijeri.

LISTA VARA

I njemu ta trunka u Nadalovoj karijeri koju sada nazivamo padom forme ne da mira.

- Sećam se kakve je lopte sve stizao onaj stari Nadal. To je bilo nestvarno. Gledao sam ga nedavno i u Rimu i imam utisak da ima problem da takve lopte, posebno one koje mu brzo beže u stranu, stiže kao što je to činio ranije. Ali sačekajmo, to što je sedmi na svetu je i za njega veliko iznenađenje, ne samo za nas.

OPASAN I MAREJ

Četvrtfinale - Novak protiv Rafe. Tako projektuje žreb. Bio bi to njihov sedmi okršaj u Parizu. Sve ranije dobio je Nadal. Ali sada...

- Ma bio bih oprezan, Nadal treba da dođe dotle. Vidite, Džim Kurijer tipuje da Kei Nišikori može biti opasan, Endi Marej bolje igra, Ameli Morezmo čini mnogo sa njim, pomerila ga je bliže liniji, servira bolje, udara lopticu ranije, spreman je. Ipak, kada bi me neko pritisnuo sada uza zid da kažem da li Novak ima šansu da konačno pobedi Nadala u Parizu, rekao bih - da! Sad je taj trenutak. Pobedi sada ili možda nećeš nikad - jasan je Amerikanac.

Đoković je u Bolitijerijevim očima odavno u krugu najvećih.

- Čak i da ne osvoji taj Rolan Garos, to ne menja moju percepciju o njemu. Toliko sam dugo u tenisu, i verujte nikada nisam video igrača koji nema slabu tačku. Jedino Novak Đoković! Ali problem koji imate kada ste tako prokleto dobri je da svi hoće da vas sruše s vrha. Da ako pada kiša, morate i tada imati svoju najbolju igru.

NOVAK MOŽE SVE

Iskusni teniski vuk kaže da zna šta je Novakovo najveće oružje.

- On je kompletan. U stvari, najveće oružje mu je to što uradi ono što poželi! Hoću drop-šot? Može. Servis, super. Briljantan slajs, nema problema. Pogledajte kako se kreće. Poezija! To je savršenstvo igre. I ko onda može da kaže da ovo nije njegov trenutak? - zaključio je Bolitijeri.

Ambasador broj jedan

Nik Bolitijeri je prijatelj sa Novakom.

- Sreli smo se nadavno u Rimu. Pričali smo, bio sam i sa njegovim ocem. Novakov najmlađi brat je bio kod mene na akademiji nekoliko meseci. Jednostavno, Đokovići su prava teniska porodica i moji veliki prijatelji. Nole je vrhunski ambasador sporta, fenomen. Pre pet godina kada je krenuo s tom dijetom, svi su sumnjali, a vidite gde je sada - kaže Bolitijeri.

Ženski tenis, druga priča

Bolitijeri kaže da je, za razliku od muškog, na turniru teniserki sve otvoreno.

- Sve zavisi od toga da li je Serena Vilijams fizički spremna. Ako jeste, prvi je favorit. Onda Šarapova. Nju znam od njene devete godine. Popravila je servis, uvek je ofanzivna, udara lopticu vrlo, vrlo rano. Ali kod teniserki se nikad ne zna. Tu uvek može biti iznenađenja - kaže Nik.

Komentari / 0

Ostavite komentar