РГ, херој 3. дана: Кристина Младеновић!

После двојице тенисера, трећи дан Ролан Гароса обележила је једна дама, домаћа тенисерка Кристина Младеновић.

Тенис 27.05.2015 | 13:00
РГ, херој 3. дана: Кристина Младеновић!

Ова 22-годишња девојка српског порекла је већ низ година присутна на највећим светским турнирима, али посебан фетиш јој је очигледно Париз.

Младеновићева, тренутно 44. тенисерка света, приредила је у уторак једно од највећих изненађења прве рунде Ролан Гароса елиминисавши шесту носитељку Јуџини Бушар из Канаде.

Иако Канађанка већ два месеца не личи на девојку коју сматрају једним од највећих талената у WТА конкуренцији, није се очекивао пораз у Паризу већ на премијери турнира.

Млада Францускиња је за мање од сат и по игре добила меч 6:4, 6:4 и остварила своју тек четврту победу у каријери против тенисерки са Топ 10 WТА листе.

Све четири поменуте победе Младеновићева је остварила управо у Паризу. Прво је изненадила Петру Квитову 2013. на WТА туниру, потом Симону Халеп прошле године на истом труниру, а потом и сада већ пензионисану На Ли на Ролан Гаросу.

"Нисам ни свесна ових података. Сећам се да сам играла добре мечеве против јаких притивница и на другим турнирима. Али је још већа ствар играти тако на Ролан Гаросу. Психички је тешко. Мораш се носити са притиском, људи очекују много од тебе. Мислим да је веома тешко играти у Француској, теже него на другим турнирима. Публика много очекује. Добра ствар је да сам снажна у својој глави. Мислим да знам како да се носим с тим", рекла је Младеновићева.

На истом терену на којем је савладала Кинескињу прошле године, Сузан Ленглен, Младеновићева је ове срушила Канађанку Бушар, финалисткињу Вимблдона, а полуфиналисткињу РГ прошле године, разбивши је моћним ударцима са основне линије.

Већ у првом гему Младеновићева је направила брејк, Бушарова је одмах узвратила, али је и даље била у подређеном положају, спасла је три брејк шансе, али није могла и четврту, којом је Младеновићева преломила први сет.

У другом је потпуно почистила Канађанку са терена, везала је три брејка и повела 5:0. Бушарова је успела да се опорави и смањи на 5:4, али је ипак доживела нови пораз, седми на последњих осам мечева.

Тако је Францускиња скинула нови скалп у "Граду светлости".

У другом колу РГ би требало да има знатно лакши посао, потенцијалне ривалке су Чехиња Клара Кукалова (77. на WТА) и Црногорка Бранка Ковинић (89).

Коментари / 0

Оставите коментар