RG, heroj 3. dana: Kristina Mladenović!

Posle dvojice tenisera, treći dan Rolan Garosa obeležila je jedna dama, domaća teniserka Kristina Mladenović.

Tenis 27.05.2015 | 13:00
RG, heroj 3. dana: Kristina Mladenović!

Ova 22-godišnja devojka srpskog porekla je već niz godina prisutna na najvećim svetskim turnirima, ali poseban fetiš joj je očigledno Pariz.

Mladenovićeva, trenutno 44. teniserka sveta, priredila je u utorak jedno od najvećih iznenađenja prve runde Rolan Garosa eliminisavši šestu nositeljku Judžini Bušar iz Kanade.

Iako Kanađanka već dva meseca ne liči na devojku koju smatraju jednim od najvećih talenata u WTA konkurenciji, nije se očekivao poraz u Parizu već na premijeri turnira.

Mlada Francuskinja je za manje od sat i po igre dobila meč 6:4, 6:4 i ostvarila svoju tek četvrtu pobedu u karijeri protiv teniserki sa Top 10 WTA liste.

Sve četiri pomenute pobede Mladenovićeva je ostvarila upravo u Parizu. Prvo je iznenadila Petru Kvitovu 2013. na WTA tuniru, potom Simonu Halep prošle godine na istom truniru, a potom i sada već penzionisanu Na Li na Rolan Garosu.

"Nisam ni svesna ovih podataka. Sećam se da sam igrala dobre mečeve protiv jakih pritivnica i na drugim turnirima. Ali je još veća stvar igrati tako na Rolan Garosu. Psihički je teško. Moraš se nositi sa pritiskom, ljudi očekuju mnogo od tebe. Mislim da je veoma teško igrati u Francuskoj, teže nego na drugim turnirima. Publika mnogo očekuje. Dobra stvar je da sam snažna u svojoj glavi. Mislim da znam kako da se nosim s tim", rekla je Mladenovićeva.

Na istom terenu na kojem je savladala Kineskinju prošle godine, Suzan Lenglen, Mladenovićeva je ove srušila Kanađanku Bušar, finalistkinju Vimbldona, a polufinalistkinju RG prošle godine, razbivši je moćnim udarcima sa osnovne linije.

Već u prvom gemu Mladenovićeva je napravila brejk, Bušarova je odmah uzvratila, ali je i dalje bila u podređenom položaju, spasla je tri brejk šanse, ali nije mogla i četvrtu, kojom je Mladenovićeva prelomila prvi set.

U drugom je potpuno počistila Kanađanku sa terena, vezala je tri brejka i povela 5:0. Bušarova je uspela da se oporavi i smanji na 5:4, ali je ipak doživela novi poraz, sedmi na poslednjih osam mečeva.

Tako je Francuskinja skinula novi skalp u "Gradu svetlosti".

U drugom kolu RG bi trebalo da ima znatno lakši posao, potencijalne rivalke su Čehinja Klara Kukalova (77. na WTA) i Crnogorka Branka Kovinić (89).

Komentari / 0

Ostavite komentar