Терза обећавао 8, а за Луку добио само 1,4 милиона евра!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да је клуб продао права на Луку Јовића за 1,4 милиона евра, иако је тврдио да ће донети 6-8.

Фудбал 28.05.2015 | 18:00
Терза обећавао 8, а за Луку добио само 1,4 милиона евра!

Терзић је у интервјуу за "Вечерње новости" истакао да је клуб смањио дуг за скоро 10 милиона евра, на 43 милиона.

"Од Гаспрома смо добили 4,5 милиона за нови уговор и 2 од старог. Од трансфера смо зарадили 2,5, од тога за права продаје Луке Јовића 1,4 милиона. Остали новац је дошао од других спонзора и чланова управе", рекао је Терзић.

Терзић је уверен да ће прошле године усвојена стратегија стабилизације клуба омогућити стварање тима за освајање шампионске титуле.

"Звездашка јавност не зна да је иза нас година штедње, стезања каиша, кресања буџета, година смањења расхода. Са сигурношћу могу да тврдим да је сезона иза нас најтежа година у историји Црвене звезде! Искрено сматрам да је велики успех постигнут што се Звезда уопште такмичила и уз то се борила за титулу до пред крај сезоне", рекао је директор Звезде.

Подсећамо шта је Терзић најављивао у августу прошле године....

Генерални секретар Црвене звезде Звездан Терзић очекује да од трансфера Луке Јовића клуб заради 6-8 милиона евра.

Терзић је открио да је Атлетико Мадрид понудио Звезди 2,5 милиона евра за младог нападача, али да су црвено-бели упркос финансијском хаосу у клубу одбили ту понуду.

"Лука Јовић је стратешки план клуба и ја ћу се бавити тиме и предузећу све мере да Звезда следећег лета приходује 6-8 милиона евра за њега", рекао је Терзић.

Већ недељама се спекулише о интересовању европских клубова за омладинског репрезентативца Србије који је тек почетком ове сезоне добио праву шансу у првом тиму Звезде.

"План за Јовића А подразумева и његову минутажу, голове, исхрану, лични маркетинг, репрезентацију, промоцију по Европи, и 'деветку' на леђима. Ја сам пре неколико дана звао Деспотовића да му објасним зашто сам му узео деветку и он то није могао да схвати. Деспотовићу, добар си играч, али да у овом тренутку да Ван Перси дође у Црвену звезду, деветка иде на леђа Луке Јовића, јер сам ја тако одлучио. Зато што смо зацртали циљ да следеће сезоне узмемо 8 милиона евра за трансфер Луке Јовића. Да бисмо узели 8 милиона евра мора да има и деветку на леђима, не може да носи 47", истакао је Терзић у интервјуу за портал редстарбелграде.инфо.

Коментари / 0

Оставите коментар