Terza obećavao 8, a za Luku dobio samo 1,4 miliona evra!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je klub prodao prava na Luku Jovića za 1,4 miliona evra, iako je tvrdio da će doneti 6-8.

Fudbal 28.05.2015 | 18:00
Terza obećavao 8, a za Luku dobio samo 1,4 miliona evra!

Terzić je u intervjuu za "Večernje novosti" istakao da je klub smanjio dug za skoro 10 miliona evra, na 43 miliona.

"Od Gasproma smo dobili 4,5 miliona za novi ugovor i 2 od starog. Od transfera smo zaradili 2,5, od toga za prava prodaje Luke Jovića 1,4 miliona. Ostali novac je došao od drugih sponzora i članova uprave", rekao je Terzić.

Terzić je uveren da će prošle godine usvojena strategija stabilizacije kluba omogućiti stvaranje tima za osvajanje šampionske titule.

"Zvezdaška javnost ne zna da je iza nas godina štednje, stezanja kaiša, kresanja budžeta, godina smanjenja rashoda. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da je sezona iza nas najteža godina u istoriji Crvene zvezde! Iskreno smatram da je veliki uspeh postignut što se Zvezda uopšte takmičila i uz to se borila za titulu do pred kraj sezone", rekao je direktor Zvezde.

Podsećamo šta je Terzić najavljivao u avgustu prošle godine....

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić očekuje da od transfera Luke Jovića klub zaradi 6-8 miliona evra.

Terzić je otkrio da je Atletiko Madrid ponudio Zvezdi 2,5 miliona evra za mladog napadača, ali da su crveno-beli uprkos finansijskom haosu u klubu odbili tu ponudu.

"Luka Jović je strateški plan kluba i ja ću se baviti time i preduzeću sve mere da Zvezda sledećeg leta prihoduje 6-8 miliona evra za njega", rekao je Terzić.

Već nedeljama se spekuliše o interesovanju evropskih klubova za omladinskog reprezentativca Srbije koji je tek početkom ove sezone dobio pravu šansu u prvom timu Zvezde.

"Plan za Jovića A podrazumeva i njegovu minutažu, golove, ishranu, lični marketing, reprezentaciju, promociju po Evropi, i 'devetku' na leđima. Ja sam pre nekoliko dana zvao Despotovića da mu objasnim zašto sam mu uzeo devetku i on to nije mogao da shvati. Despotoviću, dobar si igrač, ali da u ovom trenutku da Van Persi dođe u Crvenu zvezdu, devetka ide na leđa Luke Jovića, jer sam ja tako odlučio. Zato što smo zacrtali cilj da sledeće sezone uzmemo 8 miliona evra za transfer Luke Jovića. Da bismo uzeli 8 miliona evra mora da ima i devetku na leđima, ne može da nosi 47", istakao je Terzić u intervjuu za portal redstarbelgrade.info.

Komentari / 0

Ostavite komentar