Српски криминалци

Од лука Уругваја, преко улица Амстердама, немачких златара, италијанских вила, до Танзаније и аустралијских друмова - наши се криминалци свуда лако снађу.

Свијет 27.05.2015 | 13:38
Српски криминалци

Да криминал не познаје границе знали смо одувек, али моћ адаптације наших криминилаца на различите правосудне, друштвене и културне системе заиста је завидна...

НАРКО-БОСОВИ И „МУЛЕ“

Заплена 1,1 тоне кокаина прошле недеље у Шпанији, само је једна од акција које се тренутно воде на разоткривању нарко-картела у којима су водећи људи српског подземља укључени у шверц великих количина кокаина. Кријумчарење кокаина је најпримамљивији криминал због брзе и енормне зараде, али озбиљно, овим послом у светским размерама бави се само неколико група са ових простора.

- Ради се о пет група, које су све у “посао” ушле преко веза са Црногорцима и Хрватима, који су због мора раније и били у прилици да се окористе прекоокеанским пловидбама.

Зато су у свакој међународној акцији хапшења Срба и Црногорци или Хрвати и свако од њих је имао “благослов” угледнијих босова који су им отворили врата картела у Јужној Америци. Данас је и име Дарка Шарића “улазница” за даљи посао његовим сарадницима, али ту су и Дејан Стојановић Кека, па сарадници Луке Бојовића - каже за “Блиц” извор из МУП-а Србије.

Кријумчарење кокаина, међутим, није интресантно само јаким, организованим групама, са пуно пара. У посао улазе и ситни, анонимни криминалци.

- Србе тог капацитета користе велики играчи, који за њих растурају дрогу на улицама. Тако Срби држе велики део уличног тржишта у Холандији. Велики играчи користе анонимусе и као муле, па је тако пре две године, по доласку из Доминиканске Републике у Београд, преминуо младић који је у стомаку имао 700 грама кокаина - кажу у полицији.

КОКАИНСКИ ПУТ

На кокаинском путу, Срби су “учвршћени” за Шпанију, Италију, Грчку, Холандију.

- Ове земље српским криминалцима интересантне су и за друга кривична дела. Најпознатија је група “Пинк Пантер”, која је потекла из Ужица и која је одговорна за многе пљачке у Европи, али и чувене пљачке у Токију, Дубаију. Главни људи ове групе су Предраг Вујошевић, Александра Радуловић и Ђорђије Рашовић, Нишлија Милан Љепоја...

- И Чачани су познати лопови. Препрошле године ухапшена је банда од 15 Чачана коју су сумњичили за 150 провала у Белгији, а на мети су им биле куће, јувелирнице и аутомобили. У Италији су српски криминалци толико узлетели да је једна група искључиво на мети имале куће богаташа из којих су крали дијаманте и остало драго камење. Италија и Француска су и даље актуелне и за шанере који краду брендирану гардеробу, ташне “луј витон”, наочаре - кажу у полицији.

УТОЧИШТЕ ЗА УБИЦЕ

Афричку “испоставу” српских криминалаца одликује бављење рекетом и разбојништвима, али је најпознатија по томе што су у њој уточиште нашли бројни бегунци од закона у Србији. Најпознатији је Добросав Гаврић (33), који је у Србији осуђен на 35 година због убиства Жељка Ражнатовића Аркана. У Танзанији живи и ради и Мирослав Курак, један од осумњичених за убиство Славка Ћурувије.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ацо

27.05.2015 06:17

Какви српски криминалци ситни јалијаси и јајаре,нигдје се у свјету не зна за њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

27.05.2015 06:21

Ко да нас бре има милијарду.Нас нетреба примати у ЕУ,јаци смо од ње, цак смо их и престигли...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

27.05.2015 06:45

ГЛАВОЊА И КАЛАУЗ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли који неозењен али

27.05.2015 17:24

да не дила дрогу. Све мога али дрогу не. Ако има нека се јави- старост измедју 45-60 без зеље за потомством или с властитим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коз дубица

27.05.2015 18:34

Сто се тице пара додик је бог за украсти зу помоц спирана!?

ОДГОВОРИТЕ