РГ - Новак: Терени су баш клизави и преспори!

Новак Ђоковић сматра да је добро одиграо први меч на Ролан Гаросу, те се нада да ће њему као Федереру и Агасију 11. учешће донети срећу и освојити турнир.

Тенис 27.05.2015 | 10:00
РГ - Новак: Терени су баш клизави и преспори!

Ђоковић је на старту другог Грен слема сезона савладао Финца Јарка Ниеминена у три сета.

"Био је ово тест, изазов за мене. Свестан квалитета и искуства противника који је константан на турнирима већ неколико година. Квалитет је посебно показао у другом сету. Ја сам остао стрпљив, миран и на крају сам одиграо веома солидан меч", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је први носилац на РГ ове сезоне, али је и даље главни фаворит деветоструки шампион Рафаел Надал, који му је потенцијални ривал у четвртфиналу.

"Мислим да му услови веома много пријају. Његов рекорд говори довољно о квалитету његове игре овде. Само је једом изгубио током целе каријере. Воли да игра на шљаци, посебно у Паризу, као и мечеве на три добијена сета. То је његова предност, јер нема много играча који физички могу да му парирају. Мораш прихватити чињеницу да ћеш играти много дугих поена, које мораш да освојиш против једног од најбољих дефанзиваца на свету. Трошиш много енергије да би освојио сет, а потребна су ти ти. Мислим да је то један од разлога зашто је тако успешан овде", сматра Ђоковић.

Енди Мари сматра да је терен Филип Шатрије стадиона веома спор, а сличан утисак стекао је и Ђоковић.

"Нисам играо на Ленглену ове године, да бих их упоредио, али из претходних се могло закључити да је мало бржи од Шатријеа. Терен је тренутно у добром стању, мало је клизавији, вероватно због влажног времена последњих дана. Чини се да има мало више шљаке и да је подлога клизавија, и мало спорија него обично", рекао је први тенисер света.

Новак је опет имао лепу подршку домаће публике, а он памти и раније године када је са трибина Филипа Шатријеа и Сузан Ленглен терена добијао аплаузе.

"Више је него потребно када имаш лепу подршку публике. Надам се да ће бити на мојој страни током турнира. Постоје тренуци у каријери који су незаборавни, па веома ценим енергију и поштовање које добијам од навијача. Један од најлепших тренутака које сам доживео овде је био прошле године у завршној церемонији против Надала, када сам изгубио и добио велики, емотивни аплауз. Ја сам то схватио као велику захвалност што сам играо и позив да се вратим и следеће године и наставим да се трудим да освојим турнир. То ме је дотакло. Осећао сам се лепо", рекао је Ђоковић.

Ђоковић 11. пут у каријери игра на Ролан Гаросу, тражи прву титулу, а у својим 11. наступима су турнир први пут освајали и Роџер Федерер и Андре Агаси.

Следећи ривал биће му бољи из окршаја у којем Италијан Паоло Лоренци води против Жила Милера из Луксембурга.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

7813

27.05.2015 11:25

Идемо

ОДГОВОРИТЕ