RG - Novak: Tereni su baš klizavi i prespori!

Novak Đoković smatra da je dobro odigrao prvi meč na Rolan Garosu, te se nada da će njemu kao Federeru i Agasiju 11. učešće doneti sreću i osvojiti turnir.

Tenis 27.05.2015 | 10:00
RG - Novak: Tereni su baš klizavi i prespori!

Đoković je na startu drugog Gren slema sezona savladao Finca Jarka Nieminena u tri seta.

"Bio je ovo test, izazov za mene. Svestan kvaliteta i iskustva protivnika koji je konstantan na turnirima već nekoliko godina. Kvalitet je posebno pokazao u drugom setu. Ja sam ostao strpljiv, miran i na kraju sam odigrao veoma solidan meč", rekao je Đoković.

Đoković je prvi nosilac na RG ove sezone, ali je i dalje glavni favorit devetostruki šampion Rafael Nadal, koji mu je potencijalni rival u četvrtfinalu.

"Mislim da mu uslovi veoma mnogo prijaju. Njegov rekord govori dovoljno o kvalitetu njegove igre ovde. Samo je jedom izgubio tokom cele karijere. Voli da igra na šljaci, posebno u Parizu, kao i mečeve na tri dobijena seta. To je njegova prednost, jer nema mnogo igrača koji fizički mogu da mu pariraju. Moraš prihvatiti činjenicu da ćeš igrati mnogo dugih poena, koje moraš da osvojiš protiv jednog od najboljih defanzivaca na svetu. Trošiš mnogo energije da bi osvojio set, a potrebna su ti ti. Mislim da je to jedan od razloga zašto je tako uspešan ovde", smatra Đoković.

Endi Mari smatra da je teren Filip Šatrije stadiona veoma spor, a sličan utisak stekao je i Đoković.

"Nisam igrao na Lenglenu ove godine, da bih ih uporedio, ali iz prethodnih se moglo zaključiti da je malo brži od Šatrijea. Teren je trenutno u dobrom stanju, malo je klizaviji, verovatno zbog vlažnog vremena poslednjih dana. Čini se da ima malo više šljake i da je podloga klizavija, i malo sporija nego obično", rekao je prvi teniser sveta.

Novak je opet imao lepu podršku domaće publike, a on pamti i ranije godine kada je sa tribina Filipa Šatrijea i Suzan Lenglen terena dobijao aplauze.

"Više je nego potrebno kada imaš lepu podršku publike. Nadam se da će biti na mojoj strani tokom turnira. Postoje trenuci u karijeri koji su nezaboravni, pa veoma cenim energiju i poštovanje koje dobijam od navijača. Jedan od najlepših trenutaka koje sam doživeo ovde je bio prošle godine u završnoj ceremoniji protiv Nadala, kada sam izgubio i dobio veliki, emotivni aplauz. Ja sam to shvatio kao veliku zahvalnost što sam igrao i poziv da se vratim i sledeće godine i nastavim da se trudim da osvojim turnir. To me je dotaklo. Osećao sam se lepo", rekao je Đoković.

Đoković 11. put u karijeri igra na Rolan Garosu, traži prvu titulu, a u svojim 11. nastupima su turnir prvi put osvajali i Rodžer Federer i Andre Agasi.

Sledeći rival biće mu bolji iz okršaja u kojem Italijan Paolo Lorenci vodi protiv Žila Milera iz Luksemburga.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

7813

27.05.2015 11:25

Idemo

ODGOVORITE