Дуљај открио шта му је Матеус рекао пред Реал...

Зидан је само твој, данас те фудбал не интересује! "У Партизану и репрезентацији Србије сам увек добијао специјалне и обожавао сам их. Против Порта сам чувао Дека, а против Реала сам мотрио на Зидана", објаснио је Дуљај.

Фудбал 28.05.2015 | 10:00
Дуљај открио шта му је Матеус рекао пред Реал...

Игор Дуљај увек је био цењен у ком год клубу да је играо. Још од првих корака у дресу Партизана на терену је показивао да се никада не предаје и увек се бори до краја. Често је у важним мечевима, поготово док је играо за црно-беле добијао задатак да игра фластера на најбољим противничким играчима.

Дуљај се, у разговору за украјинску Газету, присетио на који начин се спремао за утакмице Лиге шампиона у сезони 2003/04, када је Партизан дебитовао у том такмичењу.
“У Партизану и репрезентацији Србије сам увек добијао специјалне и обожавао сам их. Против Порта сам чувао Дека, а против Реала сам мотрио на Зидана. То је био задатак који ми је дао тренер Лотар Матеус. Рекао ми је: ’Данас је твој, данас те фудбал не занима’. Зидан је замењен касније током меча, а после су ми новинари пренели да им је Француз рекао да га је чувао фудбалер који се трудио да га не удара по ногама. Лепо је било чути тако нешто. И стварно, мислим да га том мечун нисам ниједном фаулирао“, рекао је Дуљај.

Поменута утакмица у Београду између Партизана и мадридског Реала завршена је без голова.

Дуљај тренутно ради са млађим категоријама Шахтјора, клуба у који је 2004. године дошао из Партизана. Каже да се нада како ће једног дана бити ангажован као главни тренер неког клуба, али да је сада рано за такво размишљање.
“Сваки војник жели да буде генерал, а тако је и са фудбалерима. Знам да могу да будем тренер, али морам доста да радим како би сакупио искуства“, објаснио је он.

Имао је, како каже, одличног учитеља и ментора у Румуну Мирчеи Луческуу који га је тренирао док је играо за Шахтјор. Дуљај каже да прати развој младих и талентованих фудбалера у Украјини, али у Србији, пре свега у Партизану и Црвеној звезди.
“Постоји неколико младих играча који су изузетно талентовани, а претпостављам да ћу ускоро да их продају у неке иностране клубове. Ту су Данило Пантић и Андрија Живковић из Партизана, као и Лука Јовић и Марко Грујић у Црвеној звезди“, закључио је Дуљај.

Он је професионалну играчку каријеру завршио у дресу Севастопоља, а највећи успех у каријери направио је освајањем Купа УЕФА пре шест година, када је Шахтјор славио против Вердера.

Коментари / 0

Оставите коментар