Duljaj otkrio šta mu je Mateus rekao pred Real...

Zidan je samo tvoj, danas te fudbal ne interesuje! "U Partizanu i reprezentaciji Srbije sam uvek dobijao specijalne i obožavao sam ih. Protiv Porta sam čuvao Deka, a protiv Reala sam motrio na Zidana", objasnio je Duljaj.

Fudbal 28.05.2015 | 10:00
Duljaj otkrio šta mu je Mateus rekao pred Real...

Igor Duljaj uvek je bio cenjen u kom god klubu da je igrao. Još od prvih koraka u dresu Partizana na terenu je pokazivao da se nikada ne predaje i uvek se bori do kraja. Često je u važnim mečevima, pogotovo dok je igrao za crno-bele dobijao zadatak da igra flastera na najboljim protivničkim igračima.

Duljaj se, u razgovoru za ukrajinsku Gazetu, prisetio na koji način se spremao za utakmice Lige šampiona u sezoni 2003/04, kada je Partizan debitovao u tom takmičenju.
“U Partizanu i reprezentaciji Srbije sam uvek dobijao specijalne i obožavao sam ih. Protiv Porta sam čuvao Deka, a protiv Reala sam motrio na Zidana. To je bio zadatak koji mi je dao trener Lotar Mateus. Rekao mi je: ’Danas je tvoj, danas te fudbal ne zanima’. Zidan je zamenjen kasnije tokom meča, a posle su mi novinari preneli da im je Francuz rekao da ga je čuvao fudbaler koji se trudio da ga ne udara po nogama. Lepo je bilo čuti tako nešto. I stvarno, mislim da ga tom mečun nisam nijednom faulirao“, rekao je Duljaj.

Pomenuta utakmica u Beogradu između Partizana i madridskog Reala završena je bez golova.

Duljaj trenutno radi sa mlađim kategorijama Šahtjora, kluba u koji je 2004. godine došao iz Partizana. Kaže da se nada kako će jednog dana biti angažovan kao glavni trener nekog kluba, ali da je sada rano za takvo razmišljanje.
“Svaki vojnik želi da bude general, a tako je i sa fudbalerima. Znam da mogu da budem trener, ali moram dosta da radim kako bi sakupio iskustva“, objasnio je on.

Imao je, kako kaže, odličnog učitelja i mentora u Rumunu Mirčei Lučeskuu koji ga je trenirao dok je igrao za Šahtjor. Duljaj kaže da prati razvoj mladih i talentovanih fudbalera u Ukrajini, ali u Srbiji, pre svega u Partizanu i Crvenoj zvezdi.
“Postoji nekoliko mladih igrača koji su izuzetno talentovani, a pretpostavljam da ću uskoro da ih prodaju u neke inostrane klubove. Tu su Danilo Pantić i Andrija Živković iz Partizana, kao i Luka Jović i Marko Grujić u Crvenoj zvezdi“, zaključio je Duljaj.

On je profesionalnu igračku karijeru završio u dresu Sevastopolja, a najveći uspeh u karijeri napravio je osvajanjem Kupa UEFA pre šest godina, kada je Šahtjor slavio protiv Verdera.

Komentari / 0

Ostavite komentar