Анализа: На кога ће Партизан у квалификацијама за ЛШ?!

Партизану битно да избегне Сарајево, Тренчин и опасне Казахстанце! Фола Еш или Санта Колома били би премија...Црно-бели су практично сазнали све могуће ривале у другој рунди квалификација за елитно такмичење.

Фудбал 28.05.2015 | 08:00
Анализа: На кога ће Партизан у квалификацијама за ЛШ?!

Већ смо писали о потенцијалним ривалима Црвене звезде у Лиги Европе, а након протеклог викенда доста тога јасније је и када су у питању могући противници Партизана на старту квалификација за Лигу шампиона.

Оно што је од раније познато јесте да црно-бели крећу од друге рунде, као и да ће бити у групи повлашћених екипа. Неколико је ривала које би у овој фази требало избећи. Без сумње, најтежи противник у другој рунди могло би да да буде Сарајево - коло пре краја првенства у БиХ тим са Кошева има бод више од Жељезничара и упашће у групу неповлашћених. Црно-бели би вероватно волели да избегну и словачког првака Тренчин, односно представника Казахстана - Астану. У групи неповлашћених налазе се још Дила Гори (Грузија), Вентспилс (Летонија), Жалгирис (Литванија), Милсами (Молдавија), Вардар (Македонија), Стјарнан (Исланд), Фола Еш (Луксембург), Дандалк (Република Ирска) и Хибернијанс (Малта). Ту су и тимови који ће морати да прођу прву рунду како би упали у ову групу, а то су Левадија (Естонија), Пјуник (Јерменија), Санта Колома (Андора), и ТНС (Велс).

Чудо би требало да се догоди па да дође до неких промена на овој листи, а под чудо бисмо могли да подведемо да Сарајево изгуби титулу у последњем колу од Жеље и да тако првак Босне и Херцеговине ипак оде међу повлашћене тимове, што би значило једног опасног потенцијалног ривала мање за Партизан. Лоша ствар за црно-беле била би да првак Пољске постане Јагјелонија - али то се готово извесно неће догодити, пошто су три кола пре краја Лех и Легија у великој предности - јер би у том случају та екипа отишла међу неповлашћене и постала могући противник српском шампиону. Слично је и са Румунима, пошто наш тим треба у последњем колу да навија за Стеауу. Само пораз некадашњег првака Европе и тријумф Таргу Муреша значио би да првак из нашег комшилука иде у слабији шешир.

Уз клуб из Хумске у јачој групи су још Селтик, АПОЕЛ, БАТЕ Борисов, Лудогорец, Динамо Загреб, Марибор, Макаби, Малме, Карабаг, Хелсинки, Молде, Мидтјиланд и Видеотон. У трећој рунди Партизан неће бити повлашћен и у тој фази очекује га много снажнији противник. Довољно је поменути само Салцбург, Базел, Селтик, Плзењ, БАТЕ Борисов...

Име противника на старту квалификација Партизан ће сазнати 22. јуна на жребу у Ниону, док ће се сами мечеви играти 14. или 15. јула и 21. односно 22. истог месеца.

Коментари / 0

Оставите коментар