Analiza: Na koga će Partizan u kvalifikacijama za LŠ?!

Partizanu bitno da izbegne Sarajevo, Trenčin i opasne Kazahstance! Fola Eš ili Santa Koloma bili bi premija...Crno-beli su praktično saznali sve moguće rivale u drugoj rundi kvalifikacija za elitno takmičenje.

Fudbal 28.05.2015 | 08:00
Analiza: Na koga će Partizan u kvalifikacijama za LŠ?!

Već smo pisali o potencijalnim rivalima Crvene zvezde u Ligi Evrope, a nakon proteklog vikenda dosta toga jasnije je i kada su u pitanju mogući protivnici Partizana na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ono što je od ranije poznato jeste da crno-beli kreću od druge runde, kao i da će biti u grupi povlašćenih ekipa. Nekoliko je rivala koje bi u ovoj fazi trebalo izbeći. Bez sumnje, najteži protivnik u drugoj rundi moglo bi da da bude Sarajevo - kolo pre kraja prvenstva u BiH tim sa Koševa ima bod više od Željezničara i upašće u grupu nepovlašćenih. Crno-beli bi verovatno voleli da izbegnu i slovačkog prvaka Trenčin, odnosno predstavnika Kazahstana - Astanu. U grupi nepovlašćenih nalaze se još Dila Gori (Gruzija), Ventspils (Letonija), Žalgiris (Litvanija), Milsami (Moldavija), Vardar (Makedonija), Stjarnan (Island), Fola Eš (Luksemburg), Dandalk (Republika Irska) i Hibernijans (Malta). Tu su i timovi koji će morati da prođu prvu rundu kako bi upali u ovu grupu, a to su Levadija (Estonija), Pjunik (Jermenija), Santa Koloma (Andora), i TNS (Vels).

Čudo bi trebalo da se dogodi pa da dođe do nekih promena na ovoj listi, a pod čudo bismo mogli da podvedemo da Sarajevo izgubi titulu u poslednjem kolu od Želje i da tako prvak Bosne i Hercegovine ipak ode među povlašćene timove, što bi značilo jednog opasnog potencijalnog rivala manje za Partizan. Loša stvar za crno-bele bila bi da prvak Poljske postane Jagjelonija - ali to se gotovo izvesno neće dogoditi, pošto su tri kola pre kraja Leh i Legija u velikoj prednosti - jer bi u tom slučaju ta ekipa otišla među nepovlašćene i postala mogući protivnik srpskom šampionu. Slično je i sa Rumunima, pošto naš tim treba u poslednjem kolu da navija za Steauu. Samo poraz nekadašnjeg prvaka Evrope i trijumf Targu Mureša značio bi da prvak iz našeg komšiluka ide u slabiji šešir.

Uz klub iz Humske u jačoj grupi su još Seltik, APOEL, BATE Borisov, Ludogorec, Dinamo Zagreb, Maribor, Makabi, Malme, Karabag, Helsinki, Molde, Midtjiland i Videoton. U trećoj rundi Partizan neće biti povlašćen i u toj fazi očekuje ga mnogo snažniji protivnik. Dovoljno je pomenuti samo Salcburg, Bazel, Seltik, Plzenj, BATE Borisov...

Ime protivnika na startu kvalifikacija Partizan će saznati 22. juna na žrebu u Nionu, dok će se sami mečevi igrati 14. ili 15. jula i 21. odnosno 22. istog meseca.

Komentari / 0

Ostavite komentar