Атлетико: Први пик је Вијето, Манџо би у Милан?!

Позната је прва мета Атлетика у прелазном року - свим силама на Вијета! Манџукић би могао у Милан! Нападач Виљареала којег је Симеоне лансирао у професионални фудбал би могао да слети на Висенте Калдерон за 20.000.000 евра.

Фудбал 27.05.2015 | 22:40
Атлетико: Први пик је Вијето, Манџо би у Милан?!

Према писању мадридске штампе, Атлетико је означио прву мету у прелазном року. Реч је о младом аргентинском нападачу Лусијану Вијету који је експлодирао у дебитансткој сезони у дресу Виљареала.

Ово не значи да ће Вијето заиста завршити на Висенте Калдерону, али Атлетико ће уложити максималне напоре да га доведе. Спекулише се да ће 20.000.000 евра бити довољно да Јорганџије ангажују сјајног Аргентинца и да ће Виљареал бити задовољан том сумом.

Вијето има само 21 годину, прошлог лета је дошао у Виљареал и оставио фантатстичан утисак пошто је постигао преко 20 голова у свим такмичењима, што је за дебитанта више него добар учинак. Спона за прелазак Вијета на Висенте Калдерон је тренер Дијего Симеоне.

Док је тренирао Расинг у домовини, Симеоне је у првом тиму лансирао Вијета и дао му шансу да дебитује што му млади нападач никада није заборавио.
„Вечно ћу му бити захвалан што ми је дао шансу да дебитујем“, често говори Вијето када се помене име Атлетиковог тренера.

Јорганџије траже нападача јер ће Марио Манџукић врло вероватно напустити клуб после само једне сезоне. Симеоне није задовољан са њим упркос чињеници да је Хрват дао 20 голова у првој сезони. Могућа дестинација хрватског голгетера је Милан. Адријано Галијани се налази у Мадриду где покушава да обезбеди повратак Карла Анчелотија на клупу Росонера, али упоредо са тим проверава и под којим условим би могао да добије Манџукића.

Атлетику је неопходан голгетер, раније су се помињала имена Игуаина, Икардија и Бентекеа, али по Симеонеовој жељи, млади Вијето је искочио у први план и он је главна мета. Резервна опција је Џонатас из Елчеа који стилом игре подсећа на Дијега Косту и он би могао да дође за далеко мањи новац од онога што је Атлетико спреман да плати за Вијета.

Коментари / 0

Оставите коментар