Atletiko: Prvi pik je Vijeto, Mandžo bi u Milan?!

Poznata je prva meta Atletika u prelaznom roku - svim silama na Vijeta! Mandžukić bi mogao u Milan! Napadač Viljareala kojeg je Simeone lansirao u profesionalni fudbal bi mogao da sleti na Visente Kalderon za 20.000.000 evra.

Fudbal 27.05.2015 | 22:40
Atletiko: Prvi pik je Vijeto, Mandžo bi u Milan?!

Prema pisanju madridske štampe, Atletiko je označio prvu metu u prelaznom roku. Reč je o mladom argentinskom napadaču Lusijanu Vijetu koji je eksplodirao u debitanstkoj sezoni u dresu Viljareala.

Ovo ne znači da će Vijeto zaista završiti na Visente Kalderonu, ali Atletiko će uložiti maksimalne napore da ga dovede. Spekuliše se da će 20.000.000 evra biti dovoljno da Jorgandžije angažuju sjajnog Argentinca i da će Viljareal biti zadovoljan tom sumom.

Vijeto ima samo 21 godinu, prošlog leta je došao u Viljareal i ostavio fantatstičan utisak pošto je postigao preko 20 golova u svim takmičenjima, što je za debitanta više nego dobar učinak. Spona za prelazak Vijeta na Visente Kalderon je trener Dijego Simeone.

Dok je trenirao Rasing u domovini, Simeone je u prvom timu lansirao Vijeta i dao mu šansu da debituje što mu mladi napadač nikada nije zaboravio.
„Večno ću mu biti zahvalan što mi je dao šansu da debitujem“, često govori Vijeto kada se pomene ime Atletikovog trenera.

Jorgandžije traže napadača jer će Mario Mandžukić vrlo verovatno napustiti klub posle samo jedne sezone. Simeone nije zadovoljan sa njim uprkos činjenici da je Hrvat dao 20 golova u prvoj sezoni. Moguća destinacija hrvatskog golgetera je Milan. Adrijano Galijani se nalazi u Madridu gde pokušava da obezbedi povratak Karla Ančelotija na klupu Rosonera, ali uporedo sa tim proverava i pod kojim uslovim bi mogao da dobije Mandžukića.

Atletiku je neophodan golgeter, ranije su se pominjala imena Iguaina, Ikardija i Bentekea, ali po Simeoneovoj želji, mladi Vijeto je iskočio u prvi plan i on je glavna meta. Rezervna opcija je Džonatas iz Elčea koji stilom igre podseća na Dijega Kostu i on bi mogao da dođe za daleko manji novac od onoga što je Atletiko spreman da plati za Vijeta.

Komentari / 0

Ostavite komentar