Да ли се и сад смије Бенитес?!

Тери одиграо сваки минут у шампионској сезони Челсија и ушао у историју! Легендарни капитен Плаваца постао је први играч „у пољу“ још од Гарија Пелистера из Манчестер јунајтеда (у сезони 1992/93 прим. аут.) који није пропустио ни секунд...

Фудбал 27.05.2015 | 22:20
Да ли се и сад смије Бенитес?!

Када је Челсијев златни момак и вишегодишњи капитен Џон Тери крајем марта ставио параграф на нову, једногодишњу сарадњу са Плавцима, Жозе Мурињо је овај догађај испратио следећим речима:
"Пресрећан сам због тога што је Џон добио нови уговор. Овим не желимо да му кажемо: 'Хвала ти за све што чиниш за нас свих ових година'. Зашто? Због тога што је он класа! Упркос годинама, показује да је даље штопер светске класе", рекао је Мурињо тада и није погрешио, ни најмање!

Последњом реченицом погазио је Посебни све што је његов љути противник, Рафа Бенитез рекао о једном од најбољих светских штопера, који је изјавио да Тери није способан да одигра две утакмице у недељу дана. А онда је завршни ударац задао Тери. Како се само Шпанац покајао због ових речи.

Легендарни дефанзивац Челсија не само да је недавно подигао четврти премијерлигашки пехар, већ је успео у ономе што за руком није пошло ниједном играчу Плаваца у Премијер лиги - провео је сваки минут на терену у свакој утакмици ове сезоне!

Човек који је по четврти пут изабран у најбољи тим сезоне, заједно са клупским колегама Банетом Ивановићем, Геријем Кејхилом, Немањом Матићем, Еденом Азаром и Дијегом Костом тако је постао први играч „у пољу“ још од Гарија Пелистера из Манчестер јунајтеда (у сезони 1992/93 прим. аут.) који није пропустио ни секунд у шампионској сезони.

Играчи, тачније голмани који су успели да остваре овај подвиг били су чувени Петер Шмајхел из Јунајтеда (такође у сезони 1992/93 прим. аут), потом Јенс Леман у непоновљивој сезони Арсенала, када су Тобџије биле без пораза у лиги и добиле надимак „Непобедиви“ и Џо Харт из Манчестер Ситија, у сезони 2011/12.

Коментари / 0

Оставите коментар