Da li se i sad smije Benites?!

Teri odigrao svaki minut u šampionskoj sezoni Čelsija i ušao u istoriju! Legendarni kapiten Plavaca postao je prvi igrač „u polju“ još od Garija Pelistera iz Mančester junajteda (u sezoni 1992/93 prim. aut.) koji nije propustio ni sekund...

Fudbal 27.05.2015 | 22:20
Da li se i sad smije Benites?!

Kada je Čelsijev zlatni momak i višegodišnji kapiten Džon Teri krajem marta stavio paragraf na novu, jednogodišnju saradnju sa Plavcima, Žoze Murinjo je ovaj događaj ispratio sledećim rečima:
"Presrećan sam zbog toga što je Džon dobio novi ugovor. Ovim ne želimo da mu kažemo: 'Hvala ti za sve što činiš za nas svih ovih godina'. Zašto? Zbog toga što je on klasa! Uprkos godinama, pokazuje da je dalje štoper svetske klase", rekao je Murinjo tada i nije pogrešio, ni najmanje!

Poslednjom rečenicom pogazio je Posebni sve što je njegov ljuti protivnik, Rafa Benitez rekao o jednom od najboljih svetskih štopera, koji je izjavio da Teri nije sposoban da odigra dve utakmice u nedelju dana. A onda je završni udarac zadao Teri. Kako se samo Španac pokajao zbog ovih reči.

Legendarni defanzivac Čelsija ne samo da je nedavno podigao četvrti premijerligaški pehar, već je uspeo u onome što za rukom nije pošlo nijednom igraču Plavaca u Premijer ligi - proveo je svaki minut na terenu u svakoj utakmici ove sezone!

Čovek koji je po četvrti put izabran u najbolji tim sezone, zajedno sa klupskim kolegama Banetom Ivanovićem, Gerijem Kejhilom, Nemanjom Matićem, Edenom Azarom i Dijegom Kostom tako je postao prvi igrač „u polju“ još od Garija Pelistera iz Mančester junajteda (u sezoni 1992/93 prim. aut.) koji nije propustio ni sekund u šampionskoj sezoni.

Igrači, tačnije golmani koji su uspeli da ostvare ovaj podvig bili su čuveni Peter Šmajhel iz Junajteda (takođe u sezoni 1992/93 prim. aut), potom Jens Leman u neponovljivoj sezoni Arsenala, kada su Tobdžije bile bez poraza u ligi i dobile nadimak „Nepobedivi“ i Džo Hart iz Mančester Sitija, u sezoni 2011/12.

Komentari / 0

Ostavite komentar