Раћа Петровић представљен у Кијеву!

Српски репрезентативац Радосав Петровић, после потписивања петогодишњег уговора са кијевским Динамом, изашао пред медије. "Гавранчић и Нинковић су ми причали о Динаму. Дошао сам у највећи клуб источне Европе".

Фудбал 27.05.2015 | 19:40
Раћа Петровић представљен у Кијеву!

Коначно да и један српски фудбалер направи тако велики трансфер као што је то пошло за руком/ногом Радосаву Петровићу.

Помало изненада, Раћа је данас ставио потпис на петогодишњи уговор са Динамом из Кијева и то као слободан играч, након што му је истекао уговор са турским Генчлербириглијем.

Последњи српски фудбалер који је играо у кијевском Динаму био је звездаш Милош Нинковић, а ево сада, 26-годишњи момак са Уба, носиће дрес великог украјинског и европског клуба, редовног учесника Лиге шампиона. Клуба у којем је играо велики Андреј Шевченко.

"Веома сам срећан што сам дошао у клуб са тако великом традицијом и који увек има највише циљеве. Сви моји циљеви су се поклопили са циљевима овог клуба и врло лако смо се договорили. Надам се да ће сарадња бити обострано успешна, да ћемо заједно 'расти'. Знам много тога о кијевском Динаму. Играо сам са Гораном Гавранчићем и Милошем Нинковићем, бившим играчима овог клуба, који су ми увек лепо причали о Динаму. Понекад сам мислио да ми причају бајке. Када сам дошао, видео сам да су причали истину", рекао је Раћа украјинским новинарима.

Украјинце је занимало много тога о српском репрезентативцу - од личне карте, фудбалске каријере, до најситнијих фудбалских детаља.

Момак, који је често оспораван у Србији и има оних који причају: "Докле више тај Петровић у репрезентацији?". И овим трансфером многима је запушио уста.

Упитан колико ће му времена бити потребно да се адаптира, одговорио је:

"Мало. Верујем да ћу се врло брзо уклопити у Динамов систем игре. Гледао сам све утакмице Динама у Европи и то је оно што ми потпуно одговара. Верујем да ћу наћи заједнички језик са тренером и да могу да допринесем Динаму. Дошао сам у највећи клуб источне Европе и знам каква су очекивања свих у клубу и навијача", одговорио је Петровић, који ће у Динаму имати двојицу саиграча из Хрватске - Нику Крањчара и Домагоја Виду (наравно, ако остану у екипи).

Познат је и по сјајним головима, из даљине. И то су га питали:

"Да, волим да идем ка голу противника и баш зато кажем да ми Динамов стил игре потпуно одговара. Увек се радо додајем нападу и ако се посрећи, да дам гол".

Замољен да повуче паралелу између украјинске и српске лиге, јер, како су приметили украјински новинари, у обе лиге увек одскачу два иста клуба, Петровић каже да то баш није тако у Украјини.

"Овде имате Динамо, Шахтјор, али и Дњепар, који је квалитет показао самим тим што се пласирао у финале Лиге Европе".

Коментари / 0

Оставите коментар