Raća Petrović predstavljen u Kijevu!

Srpski reprezentativac Radosav Petrović, posle potpisivanja petogodišnjeg ugovora sa kijevskim Dinamom, izašao pred medije. "Gavrančić i Ninković su mi pričali o Dinamu. Došao sam u najveći klub istočne Evrope".

Fudbal 27.05.2015 | 19:40
Raća Petrović predstavljen u Kijevu!

Konačno da i jedan srpski fudbaler napravi tako veliki transfer kao što je to pošlo za rukom/nogom Radosavu Petroviću.

Pomalo iznenada, Raća je danas stavio potpis na petogodišnji ugovor sa Dinamom iz Kijeva i to kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa turskim Genčlerbiriglijem.

Poslednji srpski fudbaler koji je igrao u kijevskom Dinamu bio je zvezdaš Miloš Ninković, a evo sada, 26-godišnji momak sa Uba, nosiće dres velikog ukrajinskog i evropskog kluba, redovnog učesnika Lige šampiona. Kluba u kojem je igrao veliki Andrej Ševčenko.

"Veoma sam srećan što sam došao u klub sa tako velikom tradicijom i koji uvek ima najviše ciljeve. Svi moji ciljevi su se poklopili sa ciljevima ovog kluba i vrlo lako smo se dogovorili. Nadam se da će saradnja biti obostrano uspešna, da ćemo zajedno 'rasti'. Znam mnogo toga o kijevskom Dinamu. Igrao sam sa Goranom Gavrančićem i Milošem Ninkovićem, bivšim igračima ovog kluba, koji su mi uvek lepo pričali o Dinamu. Ponekad sam mislio da mi pričaju bajke. Kada sam došao, video sam da su pričali istinu", rekao je Raća ukrajinskim novinarima.

Ukrajince je zanimalo mnogo toga o srpskom reprezentativcu - od lične karte, fudbalske karijere, do najsitnijih fudbalskih detalja.

Momak, koji je često osporavan u Srbiji i ima onih koji pričaju: "Dokle više taj Petrović u reprezentaciji?". I ovim transferom mnogima je zapušio usta.

Upitan koliko će mu vremena biti potrebno da se adaptira, odgovorio je:

"Malo. Verujem da ću se vrlo brzo uklopiti u Dinamov sistem igre. Gledao sam sve utakmice Dinama u Evropi i to je ono što mi potpuno odgovara. Verujem da ću naći zajednički jezik sa trenerom i da mogu da doprinesem Dinamu. Došao sam u najveći klub istočne Evrope i znam kakva su očekivanja svih u klubu i navijača", odgovorio je Petrović, koji će u Dinamu imati dvojicu saigrača iz Hrvatske - Niku Kranjčara i Domagoja Vidu (naravno, ako ostanu u ekipi).

Poznat je i po sjajnim golovima, iz daljine. I to su ga pitali:

"Da, volim da idem ka golu protivnika i baš zato kažem da mi Dinamov stil igre potpuno odgovara. Uvek se rado dodajem napadu i ako se posreći, da dam gol".

Zamoljen da povuče paralelu između ukrajinske i srpske lige, jer, kako su primetili ukrajinski novinari, u obe lige uvek odskaču dva ista kluba, Petrović kaže da to baš nije tako u Ukrajini.

"Ovde imate Dinamo, Šahtjor, ali i Dnjepar, koji je kvalitet pokazao samim tim što se plasirao u finale Lige Evrope".

Komentari / 0

Ostavite komentar