Шешељ окреће радикале против Додика

На предстојећем окупљању радикала у Београду Војислав Шешељ могао би издати „директиву“ да њихови посланици у НСРС иступе из скупштинске већине.

Република Српска 26.05.2015 | 19:16
Шешељ окреће радикале против Додика

Да ли владајућа већина у Народној скупштини Републике Српске зависи од воље „војводе“ Војислава Шешеља?

Судећи према најавама саговорника Истине блиског лидеру радикала, Шешељ је промијенио расположење према предсједнику Републике Српске Милораду Додику, због чега постоји реална могућност да ће од својих посланика захтијевати да иступе из скупштинске већине у НСРС.

– Након хвалоспјева о Додиковом патриотизму и русофилству које је изрекао непосредно по доласку из Хага, што је свакако имало утицаја на опредјељење српских радикала у парламенту Српске, војвода је недавно промијенио плочу. Разочаран је због Додиковог зближавања са Александром Вучићем и чак га назива разним погрдним именима.

С обзиром да ће на предстојећем конгресу Централне отаџбинске управе учествовати и делегати из Републике Српске, њих очекује један посебан, одвојен разговор у којем ће Воја од њих затражити да ускрате подршку актуелној скупштинској већини - тврди саговорник Истине. 

У Народној скупштини Републике Српске тренутно сједи двоје радикала - Нада Перић из Бијељине, као члан Српске радикалне странке Драгана Ђурђевића која је у коалицији са ДНС, и Драган Ристић из Невесиња као члан СРС "Др Војислав Шешељ" који је изабран на листи Социјалистичке партије. 

С обзиром да и једни и други радикали у Републици Српској имају и блиске политичке везе са СДС, није немогуће да ће и заиста "окренути ћурак", посебно ако се узме у обзир да се сви заклињу на вјерност Шешељу.

Извор: Магазин Истина

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

МР

26.05.2015 17:33

ОД ПОКВАРЕНОГ ПАВИЋА И ЊЕГОВЕ ДЕСНЕ РУКЕ МУЋКА,ДА ДА ПОД ТИМ НАДИМКОМ ЈЕ ПОЗНАТ ОДНЕДАВНО НАЈВЕЋИ БИЗНИСМЕН И ПАВИЋЕВА ДЕСНА РУКА, М.ГОРАН ПОЗНАТИЈИ КАО МУЋАК,БЈЕЖЕ СВИ ,А ОВИ РАДИКАЛИ И НЕ ЗНАЈУЈУЋИ У КАКВОМ СУ ЗЛУ КОЛУ БИЛИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

војвода

26.05.2015 17:48

Не воли лопове и пљацкасе дуго био одсутан па не зна какви су ови, исфолирали га на патриотизам једини њхов патриотизам је пљацка народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сесесељ

26.05.2015 18:13

ТО ВОЈО БОГ ТИ ДАО ДА ОЗДРАВИС,ЗНАМ ТЕ ЛИЦНО,НЕМА ТИХ ПАРА НИ ЈЕДНА БАНКА НА СВИЈЕТУ ДА ТИ БУДЕС НА КРИВОЈ СТРАНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војо

26.05.2015 18:48

Јбг..ми смо идеалисти а око нас лопови и профитери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грабеж

26.05.2015 18:53

Војо добио информацију. Истина је спора али достижна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

27.05.2015 18:28

За мене је он генијалац могу га мрзит судити ал толико у затвору без пресуде лежати право и цивилизација се требају запитати и јос је болестан прогањају ју га питање за све правнике свјета на које требају дат одговор

ОДГОВОРИТЕ