Šešelj okreće radikale protiv Dodika

Na predstojećem okupljanju radikala u Beogradu Vojislav Šešelj mogao bi izdati „direktivu“ da njihovi poslanici u NSRS istupe iz skupštinske većine.

Republika Srpska 26.05.2015 | 19:16
Šešelj okreće radikale protiv Dodika

Da li vladajuća većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske zavisi od volje „vojvode“ Vojislava Šešelja?

Sudeći prema najavama sagovornika Istine bliskog lideru radikala, Šešelj je promijenio raspoloženje prema predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, zbog čega postoji realna mogućnost da će od svojih poslanika zahtijevati da istupe iz skupštinske većine u NSRS.

– Nakon hvalospjeva o Dodikovom patriotizmu i rusofilstvu koje je izrekao neposredno po dolasku iz Haga, što je svakako imalo uticaja na opredjeljenje srpskih radikala u parlamentu Srpske, vojvoda je nedavno promijenio ploču. Razočaran je zbog Dodikovog zbližavanja sa Aleksandrom Vučićem i čak ga naziva raznim pogrdnim imenima.

S obzirom da će na predstojećem kongresu Centralne otadžbinske uprave učestvovati i delegati iz Republike Srpske, njih očekuje jedan poseban, odvojen razgovor u kojem će Voja od njih zatražiti da uskrate podršku aktuelnoj skupštinskoj većini - tvrdi sagovornik Istine. 

U Narodnoj skupštini Republike Srpske trenutno sjedi dvoje radikala - Nada Perić iz Bijeljine, kao član Srpske radikalne stranke Dragana Đurđevića koja je u koaliciji sa DNS, i Dragan Ristić iz Nevesinja kao član SRS "Dr Vojislav Šešelj" koji je izabran na listi Socijalističke partije. 

S obzirom da i jedni i drugi radikali u Republici Srpskoj imaju i bliske političke veze sa SDS, nije nemoguće da će i zaista "okrenuti ćurak", posebno ako se uzme u obzir da se svi zaklinju na vjernost Šešelju.

Izvor: Magazin Istina

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

MR

26.05.2015 17:33

OD POKVARENOG PAVIĆA I NJEGOVE DESNE RUKE MUĆKA,DA DA POD TIM NADIMKOM JE POZNAT ODNEDAVNO NAJVEĆI BIZNISMEN I PAVIĆEVA DESNA RUKA, M.GORAN POZNATIJI KAO MUĆAK,BJEŽE SVI ,A OVI RADIKALI I NE ZNAJUJUĆI U KAKVOM SU ZLU KOLU BILI .

ODGOVORITE
Name

vojvoda

26.05.2015 17:48

Ne voli lopove i pljackase dugo bio odsutan pa ne zna kakvi su ovi, isfolirali ga na patriotizam jedini njhov patriotizam je pljacka naroda.

ODGOVORITE
Name

seseselj

26.05.2015 18:13

TO VOJO BOG TI DAO DA OZDRAVIS,ZNAM TE LICNO,NEMA TIH PARA NI JEDNA BANKA NA SVIJETU DA TI BUDES NA KRIVOJ STRANI.

ODGOVORITE
Name

vojo

26.05.2015 18:48

Jbg..mi smo idealisti a oko nas lopovi i profiteri.

ODGOVORITE
Name

Grabež

26.05.2015 18:53

Vojo dobio informaciju. Istina je spora ali dostižna.

ODGOVORITE
Name

Fikret

27.05.2015 18:28

Za mene je on genijalac mogu ga mrzit suditi al toliko u zatvoru bez presude ležati pravo i civilizacija se trebaju zapitati i jos je bolestan proganjaju ju ga pitanje za sve pravnike svjeta na koje trebaju dat odgovor

ODGOVORITE