Нови напад на имама

Имам у Трнови, у општини Велика Кладуша, Селведин Бегановић, који је критиковао врбовање и слање омладине из БиХ на сиријско и ирачко ратиште, поново је данас нападнут када га је непознати нападач у џамији избо хладним оружјем.

Босна и Херцеговина 26.05.2015 | 18:21
Нови напад на имама

Бегановић је избоден око 14.00 часова, а повреде су му нанесене по руци, врату и прсима.

Федерални медији јавили су да је Бегановић дао изјаву о новом нападу у Полицијској станици у Великој Кладуши.

Бегановић је био нападнут и у јануару када га је код имамске куће непознати нападач повриједио прво тупим предметом, а онда зарезао ножем на два мјеста.

Он је до сада неколико пута био жртва напада чији починиоци још нису откривени.

Бегановић је упутио отворено писмо Билалу Боснићу, неформалном вођи салафијског покрета у БиХ, у којем је критиковао праксу врбовања и слања бошњачких младића из БиХ на сиријско и ирачко ратиште како би се прикључили "Исламској држави".

Након што је Боснић ухапшен у септембру прошле године почеле су вербалне, а затим и физичке пријетње и напади на Бегановића.

Против Боснића се води судски поступак пред Судом БиХ по оптужници која га терети за подстицање на тероризам и врбовање младића из БиХ на страни "Исламске државе".

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ја

26.05.2015 16:29

Па ..би га има л' ова дрзава уопсте полицију,цовјека (и то вјерско лице)нападају и нико ниста не предузима.Дабогда поцели нападат политицаре па да видимо хоце л' онда реаговат.Гдје ми то зивимо кад боду нозем кага хоце и кад хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

26.05.2015 16:35

Цасног и постеног цовјека свако напада!Зато сто Истина боли то је све!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

26.05.2015 16:39

Овај цовјек има 7 зивота ил' се разумије у "кунг фу, карате" ил' неку од борилацких вјестина.Ал се надам да је сад препознао нападаца посто се то десило на молитви ваљда је било висе присутних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

26.05.2015 16:54

Срамота за стране унутрошњих органа изгледа да су и они умјешани у тај бизнис са вехабијама. Све по кратком поступку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

26.05.2015 19:12

Жалио сам га али испаде да је лик обични шарлатан. Како то кад га сваки пут избоду на њему ни огреботине нема?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

27.05.2015 18:43

Због сигурности не смије се коментарисат о вехабијама а радо бих, неко моћан их подржава а има и маса иза њих и имају у институцијама подрску. Могао бих и имена написат ал угрозио би породицу један од њих блокира владу у СБК кантону сад је проблем странци која га постави на листу проблем је свих нас вехабизам а неки га подржавају.

ОДГОВОРИТЕ