Novi napad na imama

Imam u Trnovi, u opštini Velika Kladuša, Selvedin Beganović, koji je kritikovao vrbovanje i slanje omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište, ponovo je danas napadnut kada ga je nepoznati napadač u džamiji izbo hladnim oružjem.

Bosna i Hercegovina 26.05.2015 | 18:21
Novi napad na imama

Beganović je izboden oko 14.00 časova, a povrede su mu nanesene po ruci, vratu i prsima.

Federalni mediji javili su da je Beganović dao izjavu o novom napadu u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši.

Beganović je bio napadnut i u januaru kada ga je kod imamske kuće nepoznati napadač povrijedio prvo tupim predmetom, a onda zarezao nožem na dva mjesta.

On je do sada nekoliko puta bio žrtva napada čiji počinioci još nisu otkriveni.

Beganović je uputio otvoreno pismo Bilalu Bosniću, neformalnom vođi salafijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja bošnjačkih mladića iz BiH na sirijsko i iračko ratište kako bi se priključili "Islamskoj državi".

Nakon što je Bosnić uhapšen u septembru prošle godine počele su verbalne, a zatim i fizičke prijetnje i napadi na Beganovića.

Protiv Bosnića se vodi sudski postupak pred Sudom BiH po optužnici koja ga tereti za podsticanje na terorizam i vrbovanje mladića iz BiH na strani "Islamske države".

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ja

26.05.2015 16:29

Pa ..bi ga ima l' ova drzava uopste policiju,covjeka (i to vjersko lice)napadaju i niko nista ne preduzima.Dabogda poceli napadat politicare pa da vidimo hoce l' onda reagovat.Gdje mi to zivimo kad bodu nozem kaga hoce i kad hoce.

ODGOVORITE
Name

JA

26.05.2015 16:35

Casnog i postenog covjeka svako napada!Zato sto Istina boli to je sve!!!

ODGOVORITE
Name

posten

26.05.2015 16:39

Ovaj covjek ima 7 zivota il' se razumije u "kung fu, karate" il' neku od borilackih vjestina.Al se nadam da je sad prepoznao napadaca posto se to desilo na molitvi valjda je bilo vise prisutnih.

ODGOVORITE
Name

Crni

26.05.2015 16:54

Sramota za strane unutrošnjih organa izgleda da su i oni umješani u taj biznis sa vehabijama. Sve po kratkom postupku.

ODGOVORITE
Name

SS

26.05.2015 19:12

Žalio sam ga ali ispade da je lik obični šarlatan. Kako to kad ga svaki put izbodu na njemu ni ogrebotine nema?

ODGOVORITE
Name

Fikret

27.05.2015 18:43

Zbog sigurnosti ne smije se komentarisat o vehabijama a rado bih, neko moćan ih podržava a ima i masa iza njih i imaju u institucijama podrsku. Mogao bih i imena napisat al ugrozio bi porodicu jedan od njih blokira vladu u SBK kantonu sad je problem stranci koja ga postavi na listu problem je svih nas vehabizam a neki ga podržavaju.

ODGOVORITE