РГ: Крај за Јелену, Зики и Лајовић прошли у дублу!

Српска тенисерка Јелена Јанковић елиминисана је већ у првом колу Ролан Гароса од квалификанткиње.

Тенис 26.05.2015 | 17:40
РГ: Крај за Јелену, Зики и Лајовић прошли у дублу!

Боља од ње била је мало позната бугарска тенисерка Сесил Каратанчева са 6:3, 6:4.

Јанковићева је играла са превише осцилација, дозволила је 106. тенисерки света да лако долази до брејкова, иако је редовно узвраћала, није могла физички да испрати ривалку која одлази у другу рунду.

Српска тенисерка је тако и други Грен слем сезоне завршила већ на старту турнира, јер је на премијери у Аустралији боља од њега у првом колу била Швајцаркиња Тимеа Башчински.

Јанковићева је изгубила десети меч ове сезоне, а остварила је 12 победа. Најбоља је била средином марта, када је везала пет победа у Индијан Велсу, где је поражена у финалу.

Каратанчева ће у другом колу играти са бољим из окршаја у којем се састају Американка Ирина Фалкони и домаћа тенисерка Манон Аркањоли.

Српски тенисер Ненад Зимоњић добро је почео наступ на Ролан Гаросу, са Пољаком Марчином Матковским пасирао се у друго коло дублова.

Они су на старту другог Грен слема сезона за сат времена надиграли Новозеланђане Стива Дарсиса и Маркуса Данијела са 7:5, 6:1.

Њихова следећа препрека у Булоњској шуми је бољи из меча у којем играју Доминик Тим/Јан Ленард Штруф - Пабло Карењо Буста/Данијел Химено Травер.

Српски тенисер Душан Лајовић и Колумбијац Сантјаго Хиралдо пласирали су се у друго коло Ролан Гароса у конкуренцији дублова.

Лајовић и Хиралдо су на старту такмичења победили домаће тенисере Тристана Ламазена и Жоана Себастијан-Татла са 6:3, 7:6 (7:5).

У другом колу, српско-колумбијску комбинацију чека дуел са победницима сусрета између Британца Џејмија Марија и Џона Пирса из Аустралије са једне стране и Бразилаца Томаша Белучија и Жоаа Соузе са друге.

Лајовић је у понедељак изборио пласман у друго коло у синглу и чека га сусрет са Швајцарцем Сатнисласом Вавринком.

Коментари / 0

Оставите коментар