RG: Kraj za Jelenu, Ziki i Lajović prošli u dublu!

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je već u prvom kolu Rolan Garosa od kvalifikantkinje.

Tenis 26.05.2015 | 17:40
RG: Kraj za Jelenu, Ziki i Lajović prošli u dublu!

Bolja od nje bila je malo poznata bugarska teniserka Sesil Karatančeva sa 6:3, 6:4.

Jankovićeva je igrala sa previše oscilacija, dozvolila je 106. teniserki sveta da lako dolazi do brejkova, iako je redovno uzvraćala, nije mogla fizički da isprati rivalku koja odlazi u drugu rundu.

Srpska teniserka je tako i drugi Gren slem sezone završila već na startu turnira, jer je na premijeri u Australiji bolja od njega u prvom kolu bila Švajcarkinja Timea Baščinski.

Jankovićeva je izgubila deseti meč ove sezone, a ostvarila je 12 pobeda. Najbolja je bila sredinom marta, kada je vezala pet pobeda u Indijan Velsu, gde je poražena u finalu.

Karatančeva će u drugom kolu igrati sa boljim iz okršaja u kojem se sastaju Amerikanka Irina Falkoni i domaća teniserka Manon Arkanjoli.

Srpski teniser Nenad Zimonjić dobro je počeo nastup na Rolan Garosu, sa Poljakom Marčinom Matkovskim pasirao se u drugo kolo dublova.

Oni su na startu drugog Gren slema sezona za sat vremena nadigrali Novozelanđane Stiva Darsisa i Markusa Danijela sa 7:5, 6:1.

Njihova sledeća prepreka u Bulonjskoj šumi je bolji iz meča u kojem igraju Dominik Tim/Jan Lenard Štruf - Pablo Karenjo Busta/Danijel Himeno Traver.

Srpski teniser Dušan Lajović i Kolumbijac Santjago Hiraldo plasirali su se u drugo kolo Rolan Garosa u konkurenciji dublova.

Lajović i Hiraldo su na startu takmičenja pobedili domaće tenisere Tristana Lamazena i Žoana Sebastijan-Tatla sa 6:3, 7:6 (7:5).

U drugom kolu, srpsko-kolumbijsku kombinaciju čeka duel sa pobednicima susreta između Britanca Džejmija Marija i Džona Pirsa iz Australije sa jedne strane i Brazilaca Tomaša Belučija i Žoaa Souze sa druge.

Lajović je u ponedeljak izborio plasman u drugo kolo u singlu i čeka ga susret sa Švajcarcem Satnislasom Vavrinkom.

Komentari / 0

Ostavite komentar