За реформе БиХ треба помоћ ММФ-а

Резидентни представник ММФ-а у БиХ Рубен Атојан представио је министру финансија и трезора БиХ Вјекославу Беванди новоименованог резидентног представника ММФ-а за БиХ Франциска Пародија, који ће у августу преузети дужност.

Босна и Херцеговина 26.05.2015 | 16:16
За реформе БиХ треба помоћ ММФ-а

Тема данашњег састанка била је скора посјета Мисије ММФ-а у вези са реактивирањем аранжмана са овом финансијском институцијом, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

Саговорници су се сагласили да провођење реформи мора бити приоритет, а нови аранжман са ММФ-ом представљаће подстицај том процесу.

Беванда је истакао да се ентитетске, али и кантоналне владе суочавају са финансијским потешкоћама, што би се могло превазићи уз нови аранжман са ММФ-ом.

Он је додао да су проблеми посебно видљиви у Федерацији БиХ, гдје је забиљежен дефицит око 700 милиона КМ, а нова влада затекла је и додатне дугове својих претходника.

Представници ММФ-а нагласили су да очекују да ће опредијељеност за реформе, коју су исказали сви представници власти у БиХ, бити видљива и на дјелу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Остоја

26.05.2015 15:51

Ово це заврсит као кад син који је на студијама саље оцу телеграм следецег садрзаја: "Отац ловац; саљи новац у потпису син пилот ловац", а отац одговара "Син пилот ловац, к..ац новац у потпису отац ловац".

ОДГОВОРИТЕ