Za reforme BiH treba pomoć MMF-a

Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atojan predstavio je ministru finansija i trezora BiH Vjekoslavu Bevandi novoimenovanog rezidentnog predstavnika MMF-a za BiH Franciska Parodija, koji će u avgustu preuzeti dužnost.

Bosna i Hercegovina 26.05.2015 | 16:16
Za reforme BiH treba pomoć MMF-a

Tema današnjeg sastanka bila je skora posjeta Misije MMF-a u vezi sa reaktiviranjem aranžmana sa ovom finansijskom institucijom, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Sagovornici su se saglasili da provođenje reformi mora biti prioritet, a novi aranžman sa MMF-om predstavljaće podsticaj tom procesu.

Bevanda je istakao da se entitetske, ali i kantonalne vlade suočavaju sa finansijskim poteškoćama, što bi se moglo prevazići uz novi aranžman sa MMF-om.

On je dodao da su problemi posebno vidljivi u Federaciji BiH, gdje je zabilježen deficit oko 700 miliona KM, a nova vlada zatekla je i dodatne dugove svojih prethodnika.

Predstavnici MMF-a naglasili su da očekuju da će opredijeljenost za reforme, koju su iskazali svi predstavnici vlasti u BiH, biti vidljiva i na djelu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ostoja

26.05.2015 15:51

Ovo ce zavrsit kao kad sin koji je na studijama salje ocu telegram sledeceg sadrzaja: "Otac lovac; salji novac u potpisu sin pilot lovac", a otac odgovara "Sin pilot lovac, k..ac novac u potpisu otac lovac".

ODGOVORITE