РГ, херој 2. дана: Маратонац Пико из Тандила - Хуан Монако!

Иако тријумф Хуана Монака против Федерика Делбониса није велико изненађење, он је херој другог дана на Ролан Гаросу.

Тенис 26.05.2015 | 16:20
РГ, херој 2. дана: Маратонац Пико из Тандила - Хуан Монако!

Момак рођен у легендарном Тандилу имао је велики испит у првом колу, али је после велике борбе савладао Делбониса са 6:7, 6:2, 6:1, 67, 6:2.

Монако је у свету тениса познат као велики борац, поштен момак али и један од најбољих пријатеља Рафаела Надала са којим често игра популарну игрицу ПЕС. Он је прошле сезоне укупно добио 22 меча, а против Делбониса је остварио 19. тријумф ове године.

„Физички се добро осећам. Прошле године то није био случај. Имао сам много успона и падова. Нисам се осећао добро на терену. А, да би био компетитиван морам да се осећам добро. Ове сезоне је све другачије. Сада сам навикао на победе. Чак и када сам уморан, могу да одиграм добро. У последњих пет, шест месеци радим добро“, каже Монако.

Иако је изгубио први сет од земљака Делбониса у тај-брејку, заиграо еј паметније у наставку, смањио је број грешака и без проблема је преокренуо на 2-1. Млади Делбонис се није предао и поново је кроз та-брејк дошао до 2-2.

У петом сету је ипак искуство 31-годишњег Монака превагнуло и он ће у наредној рунди играти против Тејмураза Габашвилија.

Монако ће бити и једна од узданица Аргентине у четвртфиналном дуелу Дејвис купа са Србијом. Он каже да не размишља о том мечу.

„Искрено, не размишљам о томе много. Покушавам сваког дана да се поправим, покушавам да испоштујем зацртани план. Те ствари утичу на мој ренкинг. Тренутно се само концентришем на овај турнир. Желим да будем најбољи што могу. Знам да могу још боље“, рекао је Монако.

Иначе Тандил, градић од око 100.000 становника у Аргентини, познат је по бројним спортистима рођеним тамо. Уз Монака су су Дел Потро, Каморанези, Максимо Гонзалес, Забалета, као и још неки мање познати тенисери...

Коментари / 0

Оставите коментар