RG, heroj 2. dana: Maratonac Piko iz Tandila - Huan Monako!

Iako trijumf Huana Monaka protiv Federika Delbonisa nije veliko iznenađenje, on je heroj drugog dana na Rolan Garosu.

Tenis 26.05.2015 | 16:20
RG, heroj 2. dana: Maratonac Piko iz Tandila - Huan Monako!

Momak rođen u legendarnom Tandilu imao je veliki ispit u prvom kolu, ali je posle velike borbe savladao Delbonisa sa 6:7, 6:2, 6:1, 67, 6:2.

Monako je u svetu tenisa poznat kao veliki borac, pošten momak ali i jedan od najboljih prijatelja Rafaela Nadala sa kojim često igra popularnu igricu PES. On je prošle sezone ukupno dobio 22 meča, a protiv Delbonisa je ostvario 19. trijumf ove godine.

„Fizički se dobro osećam. Prošle godine to nije bio slučaj. Imao sam mnogo uspona i padova. Nisam se osećao dobro na terenu. A, da bi bio kompetitivan moram da se osećam dobro. Ove sezone je sve drugačije. Sada sam navikao na pobede. Čak i kada sam umoran, mogu da odigram dobro. U poslednjih pet, šest meseci radim dobro“, kaže Monako.

Iako je izgubio prvi set od zemljaka Delbonisa u taj-brejku, zaigrao ej pametnije u nastavku, smanjio je broj grešaka i bez problema je preokrenuo na 2-1. Mladi Delbonis se nije predao i ponovo je kroz ta-brejk došao do 2-2.

U petom setu je ipak iskustvo 31-godišnjeg Monaka prevagnulo i on će u narednoj rundi igrati protiv Tejmuraza Gabašvilija.

Monako će biti i jedna od uzdanica Argentine u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa sa Srbijom. On kaže da ne razmišlja o tom meču.

„Iskreno, ne razmišljam o tome mnogo. Pokušavam svakog dana da se popravim, pokušavam da ispoštujem zacrtani plan. Te stvari utiču na moj renking. Trenutno se samo koncentrišem na ovaj turnir. Želim da budem najbolji što mogu. Znam da mogu još bolje“, rekao je Monako.

Inače Tandil, gradić od oko 100.000 stanovnika u Argentini, poznat je po brojnim sportistima rođenim tamo. Uz Monaka su su Del Potro, Kamoranezi, Maksimo Gonzales, Zabaleta, kao i još neki manje poznati teniseri...

Komentari / 0

Ostavite komentar