РГ: Фаворити лако, мучиле се Квитова и Кузњецова!

Јержи Јанович, Јен-хсун Лу, Данијел Химено Травер, Давид Ферер, Марин Чилић и Жоао Соуза пласирали су се у друго коло Ролан Гароса. Чешка тенисерка Петра Квитова тек после велике борбе је елиминисала Новозеланђанку Марину Ераковић и прошла у друго коло Ролан Гароса. Шампионка Ролан Гароса из 2009. године Светлана Кузњецова прошла је у друго коло другог Грен слема сезоне после велике борбе.

Тенис 26.05.2015 | 16:00
РГ: Фаворити лако, мучиле се Квитова и Кузњецова!

Јанович је од споменутих играча имао највише проблема да то учини, пошто му је домаћи играч Максим Хаму пружио велики отпор – 6:7(4), 6:3, 6:4, 6:4.

Бразилац Соуза је у три сета изашао на крај са Васеком Поспишилом из Канаде 6:3, 7:6(5), 6:1, као и Шпанац Травер против Жоаа Соусе из Португала – 7:6(5), 6:4, 6:4.

Рутинском игром до друге рунде стигао је и искусни Шпанац Давид Ферер, који је против Лукаша Лацка из Словачке забележио 300. победу у каријери на шљаци, а превише проблема није имао ни Хрват Марин Чилић у дуелу са Робином Хасеом из Холандије.

Четири сета виђена су и у окршају Јен-хсун Луа и Блажа Кавчића из Словеније, а момак из Кинеског Тајпеха успео је на крају да направи преокрет – 6:7(4), 6:1, 6:1, 7:5.

Квитова, која је постављена за четвртог носиоца, против Ераковићеве је славила са 6:4, 3:6, 6:4, после два сата и 25 минута игре.

У другом колу, ривалка чешке тенисерке биће победница сусрета између Силвије Солер-Еспиносе из Шпаније и Францускиње Полин Перментије.

Ераковићева је била та која је боље ушла у меч и прва је дошла до брејка и то пошто је претходно испустила четири шансе у првом и трећем гему. Одузела је сервис Квитовој у петом гему за вођство 3:2, да би јој Чехиња узвратила за изједначење 4:4. После поприлично сигурног сервис гема, у десетом гему је виђено много преокрета, и Ераковићева је имала своје шансе, али је Квитова дошла до сета.

У другом сету је Ераковићева била боља, одмах је направила брејк, ту предност је чувала, а потом уз још један одузет сервис Квитовој повела са 5:2. Иако је у наредном гему Квитова узвратила, Новозеланђанка је новим брејком увела меч у трећи сет.

Одлучујући сет донео је низ преокрета и пет брејкова, али је Квитова била та која је задала ударац у право време. Сваки пут када је Чехиња одузимала ривалки сервис, Ераковићева је узвраћала до 4:4, да би потом Квитова дошла до брејка који је потврдила сигурним сервис гемом, у којем је искористила прву меч лопту.

Кузњецова је рутински добила први сет против Холанђанке Кики Бертенс, да би потом попустила и дозволила ривалки да се врати у меч.

На крају је дошла до тријумфа са 6:1, 4:6, 6:2, и сада је чека сусрет са победницом дуела између још једне бивше шампионке Франческе Скјавоне и Кинескиње Квијанг Ванг.

У првим мечевима трећег дана даље су се пласирале и Немица Јулија Гергес и Каролина Шмиткова из Чешке.

Гергесова је славила против Американке Коко Вандевеге са 6:2, 5:7, 6:1, док је Шмиткова била боља од Тејлор Таунсенд из Велике Британије са 6:3, 6:4.

Петра Квитова је оправдала улогу фаворита, али је тек после три сета била боља од Новозеланђанке Марине Ераковић. Њена наредна ривалка биће Силвија Солер-Еспиноса из Шпаније, која је победила домаћу тенисерку Полин Пермантије са 6:4, 6:3.

Најубедљивију победу дана што се тиче ранијег термина остварила је Каролина Вознијацки, која је била сигурна против Италијанке Карин Кнап са 6:3, 6:0.

Коментари / 0

Оставите коментар