RG: Favoriti lako, mučile se Kvitova i Kuznjecova!

Jerži Janovič, Jen-hsun Lu, Danijel Himeno Traver, David Ferer, Marin Čilić i Žoao Souza plasirali su se u drugo kolo Rolan Garosa. Češka teniserka Petra Kvitova tek posle velike borbe je eliminisala Novozelanđanku Marinu Eraković i prošla u drugo kolo Rolan Garosa. Šampionka Rolan Garosa iz 2009. godine Svetlana Kuznjecova prošla je u drugo kolo drugog Gren slema sezone posle velike borbe.

Tenis 26.05.2015 | 16:00
RG: Favoriti lako, mučile se Kvitova i Kuznjecova!

Janovič je od spomenutih igrača imao najviše problema da to učini, pošto mu je domaći igrač Maksim Hamu pružio veliki otpor – 6:7(4), 6:3, 6:4, 6:4.

Brazilac Souza je u tri seta izašao na kraj sa Vasekom Pospišilom iz Kanade 6:3, 7:6(5), 6:1, kao i Španac Traver protiv Žoaa Souse iz Portugala – 7:6(5), 6:4, 6:4.

Rutinskom igrom do druge runde stigao je i iskusni Španac David Ferer, koji je protiv Lukaša Lacka iz Slovačke zabeležio 300. pobedu u karijeri na šljaci, a previše problema nije imao ni Hrvat Marin Čilić u duelu sa Robinom Haseom iz Holandije.

Četiri seta viđena su i u okršaju Jen-hsun Lua i Blaža Kavčića iz Slovenije, a momak iz Kineskog Tajpeha uspeo je na kraju da napravi preokret – 6:7(4), 6:1, 6:1, 7:5.

Kvitova, koja je postavljena za četvrtog nosioca, protiv Erakovićeve je slavila sa 6:4, 3:6, 6:4, posle dva sata i 25 minuta igre.

U drugom kolu, rivalka češke teniserke biće pobednica susreta između Silvije Soler-Espinose iz Španije i Francuskinje Polin Permentije.

Erakovićeva je bila ta koja je bolje ušla u meč i prva je došla do brejka i to pošto je prethodno ispustila četiri šanse u prvom i trećem gemu. Oduzela je servis Kvitovoj u petom gemu za vođstvo 3:2, da bi joj Čehinja uzvratila za izjednačenje 4:4. Posle poprilično sigurnog servis gema, u desetom gemu je viđeno mnogo preokreta, i Erakovićeva je imala svoje šanse, ali je Kvitova došla do seta.

U drugom setu je Erakovićeva bila bolja, odmah je napravila brejk, tu prednost je čuvala, a potom uz još jedan oduzet servis Kvitovoj povela sa 5:2. Iako je u narednom gemu Kvitova uzvratila, Novozelanđanka je novim brejkom uvela meč u treći set.

Odlučujući set doneo je niz preokreta i pet brejkova, ali je Kvitova bila ta koja je zadala udarac u pravo vreme. Svaki put kada je Čehinja oduzimala rivalki servis, Erakovićeva je uzvraćala do 4:4, da bi potom Kvitova došla do brejka koji je potvrdila sigurnim servis gemom, u kojem je iskoristila prvu meč loptu.

Kuznjecova je rutinski dobila prvi set protiv Holanđanke Kiki Bertens, da bi potom popustila i dozvolila rivalki da se vrati u meč.

Na kraju je došla do trijumfa sa 6:1, 4:6, 6:2, i sada je čeka susret sa pobednicom duela između još jedne bivše šampionke Frančeske Skjavone i Kineskinje Kvijang Vang.

U prvim mečevima trećeg dana dalje su se plasirale i Nemica Julija Gerges i Karolina Šmitkova iz Češke.

Gergesova je slavila protiv Amerikanke Koko Vandevege sa 6:2, 5:7, 6:1, dok je Šmitkova bila bolja od Tejlor Taunsend iz Velike Britanije sa 6:3, 6:4.

Petra Kvitova je opravdala ulogu favorita, ali je tek posle tri seta bila bolja od Novozelanđanke Marine Eraković. Njena naredna rivalka biće Silvija Soler-Espinosa iz Španije, koja je pobedila domaću teniserku Polin Permantije sa 6:4, 6:3.

Najubedljiviju pobedu dana što se tiče ranijeg termina ostvarila je Karolina Voznijacki, koja je bila sigurna protiv Italijanke Karin Knap sa 6:3, 6:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar