Долазак папе ће утицати и на вјенчања

Долазак папе Фрање у Сарајево 6. јуна забринуо је младенце који су свој брак хтјели озваничити управо тога дана у сарајевским општинама.

Босна и Херцеговина 26.05.2015 | 15:06
Долазак папе ће утицати и на вјенчања

Наиме, немали број парова који су своје судбоносно "да" одлучили рећи на дан доласка папе Фрање у Босну и Херцеговину тврди да су наишли на знатне проблеме у вези са организовањем вјенчања.

"Нама су у врло кратком року, тек недавно, рекли да ћемо имати проблема у вези са вјенчањем у Општини, а због безбједносних разлога везаних за долазак папе. Из општине говоре о ограничењу кретања возила, као и о могућности потпуног отказивања заказаних вјенчања у градским општинама. Ми бисмо само вољели да се Општина потруди да нам нађе алтернативно рјешење и локацију за вјенчање", рекао је за Клиx.ба младожења који је хтио остати анониман.

Из три градске општине које смо контактирали одговорили су на упит портала Клиx.ба, а у одговорима је наглашен нови режим који ће се вјероватно морати испоштовати због налога полицијских агенција, као и због молбе Врхбосанске надбискупије.

"Вјенчања у Општини Нови Град Сарајево заказана за 6. јуни 2015. године нису отказана. Дописом Врхбосанске надбискупије обавијештени смо да је прочелник Одбора за односе са државним властима Врхбосанске надбискупије проф. др. Дарко Томашевић обавио разговор са овлаштеним особама МУП-а Кантона Сарајево, те да су дошли до закључка који се односи на особе која планирају склапање брака на дан посјете Светог оца папе Фрање држави БиХ", стоји у саопштењу Општине.

Како нам је речено, у допису је акценат стављен на могућност отежаног саобраћаја у граду неведеног дана, односно да ће саобраћај бити веома ограничен и да ће долазак аутомобилима бити скоро немогућ.

"У складу са овим, будући брачни партнери који су заказали вјенчање за 6. јуни су обавијештени о наведеном, те је у сваком предмету вјенчања за наведени дан направљена службена забиљешка о обавијести, па напомињемо да су термини одржавања вјенчања у Општини Нови Град Сарајево потврђени, односно да су будући брачни партнери остали при заказаном термину за склапање брака", стоји у саопштењу Општине Нови Град.

Из Општине Стари Град такође је саопштено како вјенчања нису отказана те да је у Матичној канцеларији најављено осам склапања бракова - пет у просторијама општине, а три на терену.

"Из Службе за општу управу Општине Стари Град, односно Матичне канцеларије, упозорили су будуће младенце који су заказали вјенчање 6. јуна да воде рачуна о могућности отежаног одвијања саобраћаја тог дана, а отказивања најављених вјенчања није било", речено је из Општине Стари Град.

У разговору са представницима Општине Центар речено је како за сада нема назнака о отказивању рада Матичне канцеларије на дан 6. јуни, али да су на основу дописа Врхбосанске надбискупије закључили како ће вјенчања наићи на организационе проблеме због ограниченог кретања.

Извор: Клиx

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јозо

26.05.2015 13:20

Врањо це јести цевапе док вјенцања не заврсе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

26.05.2015 21:55

Треба цувати дупе 6 јуна долази папа са својим педофилима и педерима

ОДГОВОРИТЕ