Dolazak pape će uticati i na vjenčanja

Dolazak pape Franje u Sarajevo 6. juna zabrinuo je mladence koji su svoj brak htjeli ozvaničiti upravo toga dana u sarajevskim opštinama.

Bosna i Hercegovina 26.05.2015 | 15:06
Dolazak pape će uticati i na vjenčanja

Naime, nemali broj parova koji su svoje sudbonosno "da" odlučili reći na dan dolaska pape Franje u Bosnu i Hercegovinu tvrdi da su naišli na znatne probleme u vezi sa organizovanjem vjenčanja.

"Nama su u vrlo kratkom roku, tek nedavno, rekli da ćemo imati problema u vezi sa vjenčanjem u Opštini, a zbog bezbjednosnih razloga vezanih za dolazak pape. Iz opštine govore o ograničenju kretanja vozila, kao i o mogućnosti potpunog otkazivanja zakazanih vjenčanja u gradskim opštinama. Mi bismo samo voljeli da se Opština potrudi da nam nađe alternativno rješenje i lokaciju za vjenčanje", rekao je za Klix.ba mladoženja koji je htio ostati anoniman.

Iz tri gradske opštine koje smo kontaktirali odgovorili su na upit portala Klix.ba, a u odgovorima je naglašen novi režim koji će se vjerovatno morati ispoštovati zbog naloga policijskih agencija, kao i zbog molbe Vrhbosanske nadbiskupije.

"Vjenčanja u Opštini Novi Grad Sarajevo zakazana za 6. juni 2015. godine nisu otkazana. Dopisom Vrhbosanske nadbiskupije obaviješteni smo da je pročelnik Odbora za odnose sa državnim vlastima Vrhbosanske nadbiskupije prof. dr. Darko Tomašević obavio razgovor sa ovlaštenim osobama MUP-a Kantona Sarajevo, te da su došli do zaključka koji se odnosi na osobe koja planiraju sklapanje braka na dan posjete Svetog oca pape Franje državi BiH", stoji u saopštenju Opštine.

Kako nam je rečeno, u dopisu je akcenat stavljen na mogućnost otežanog saobraćaja u gradu nevedenog dana, odnosno da će saobraćaj biti veoma ograničen i da će dolazak automobilima biti skoro nemoguć.

"U skladu sa ovim, budući bračni partneri koji su zakazali vjenčanje za 6. juni su obaviješteni o navedenom, te je u svakom predmetu vjenčanja za navedeni dan napravljena službena zabilješka o obavijesti, pa napominjemo da su termini održavanja vjenčanja u Opštini Novi Grad Sarajevo potvrđeni, odnosno da su budući bračni partneri ostali pri zakazanom terminu za sklapanje braka", stoji u saopštenju Opštine Novi Grad.

Iz Opštine Stari Grad takođe je saopšteno kako vjenčanja nisu otkazana te da je u Matičnoj kancelariji najavljeno osam sklapanja brakova - pet u prostorijama opštine, a tri na terenu.

"Iz Službe za opštu upravu Opštine Stari Grad, odnosno Matične kancelarije, upozorili su buduće mladence koji su zakazali vjenčanje 6. juna da vode računa o mogućnosti otežanog odvijanja saobraćaja tog dana, a otkazivanja najavljenih vjenčanja nije bilo", rečeno je iz Opštine Stari Grad.

U razgovoru sa predstavnicima Opštine Centar rečeno je kako za sada nema naznaka o otkazivanju rada Matične kancelarije na dan 6. juni, ali da su na osnovu dopisa Vrhbosanske nadbiskupije zaključili kako će vjenčanja naići na organizacione probleme zbog ograničenog kretanja.

Izvor: Klix

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jozo

26.05.2015 13:20

Vranjo ce jesti cevape dok vjencanja ne zavrse

ODGOVORITE
Name

Md

26.05.2015 21:55

Treba cuvati dupe 6 juna dolazi papa sa svojim pedofilima i pederima

ODGOVORITE