Бошњачка удружења у Брчком се ругају српским жртвама

Након јавних саопштења представника бошњачких удружења из протеклог рата и оцјена да су злочинци заробљени српски борци - жртве масакра у Бодеришту код Брчког 8. марта 1993. године, а не тројица недавно ухапшених и осумњичених за тај злочин, реаговало је Удружење породица погинулих бораца Војске РС.

Босна и Херцеговина 26.05.2015 | 22:47
Бошњачка удружења у Брчком се ругају српским жртвама

"Срамне су и лицемјерне тврдње из саопштења за јавност координације бошњачких ратних удружења да су жртве ухапшена тројица припадника тзв. Армије БиХ, осумњичена за учешће у једном од најмонструознијих ратних злочина у БиХ, а масакрирани заробљеници злочинци.

Сви они знају шта се тамо догодило, о чему постоје стотине докумената и изјава и припадника муслиманског народа у Брчком", рекао је на конференцији за новинаре предсједник Удружења породица погинулих, отац и брат у Бодеришту убијених Синише и Стојана, Јован Пудић.

У Бодеришту се десио стравичан злочин над 13 Грбавичана, а породице и Срби у Брчком су 22 године чекали прве оптужнице.

"Они су убијени на најсвирепији начин: вађене су им очи, одсијецане главе, ломљени удови, сјечени језици. Вјерујем правосуђу и надам се да ће и наредбодавци осјетити снагу правде", каже Крста Пудић, отац и брат убијених Радана и Стојана.

Нажалост, Бошњачка удружења у Брчком су на врло груб начин, ругајући се истини о овом стравичном злочину, послала јасну поруку Србима, речено је на конференцији за новинаре.

"Проглашавајући оптужене херојима и славећи њихов злочин, а жртве именовати за злочинце, бошњачка удружења су нам поручила да је нормалан живот, чак и једних поред других, бојим се, заиста немогућ", закључио је предсједник Удружења Јован Пудић.

Подсјећамо, Адмир Ризвановић звани "Талон", Смаил Омеровић и Јасмин Хускановић су ухапшени 12. маја ове године и оптужени за учешће у ратном злочину у Бодеришту, а одлуком Основног суда у Брчком пуштени су да се бране са слободе.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мд

26.05.2015 14:13

Па ста сте оцекивали од, не могу ниста друго изјавити кад немају ниста у главама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мд

26.05.2015 15:39

По твојим коментарима се мозе закљуцити колико ти имас у глави

Name

Боле

26.05.2015 14:50

Е, да је споменут Додик било би 50 коментара,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

26.05.2015 15:45

Зивио Ратко Младиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ругање

26.05.2015 21:41

Ругање је исмијавање неких особина, слабости. Они исказују непостовање, неразумјевање да су у рату злоцине цинили и Муслимани које они знају. Да ли ви мислите да је 'Талон' рекао неком Мехмеу:' Оци сам извадио Петру, Милану сам отсјекао туке..* Бране се са слободе јер су зртве мртве, а докази не могу бити угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

27.05.2015 05:00

Правда је спора али достизна...стици це и њих рука Бозија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боyy

27.05.2015 05:10

Помози боже..

ОДГОВОРИТЕ