Bošnjačka udruženja u Brčkom se rugaju srpskim žrtvama

Nakon javnih saopštenja predstavnika bošnjačkih udruženja iz proteklog rata i ocjena da su zločinci zarobljeni srpski borci - žrtve masakra u Boderištu kod Brčkog 8. marta 1993. godine, a ne trojica nedavno uhapšenih i osumnjičenih za taj zločin, reagovalo je Udruženje porodica poginulih boraca Vojske RS.

Bosna i Hercegovina 26.05.2015 | 22:47
Bošnjačka udruženja u Brčkom se rugaju srpskim žrtvama

"Sramne su i licemjerne tvrdnje iz saopštenja za javnost koordinacije bošnjačkih ratnih udruženja da su žrtve uhapšena trojica pripadnika tzv. Armije BiH, osumnjičena za učešće u jednom od najmonstruoznijih ratnih zločina u BiH, a masakrirani zarobljenici zločinci.

Svi oni znaju šta se tamo dogodilo, o čemu postoje stotine dokumenata i izjava i pripadnika muslimanskog naroda u Brčkom", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Udruženja porodica poginulih, otac i brat u Boderištu ubijenih Siniše i Stojana, Jovan Pudić.

U Boderištu se desio stravičan zločin nad 13 Grbavičana, a porodice i Srbi u Brčkom su 22 godine čekali prve optužnice.

"Oni su ubijeni na najsvirepiji način: vađene su im oči, odsijecane glave, lomljeni udovi, sječeni jezici. Vjerujem pravosuđu i nadam se da će i naredbodavci osjetiti snagu pravde", kaže Krsta Pudić, otac i brat ubijenih Radana i Stojana.

Nažalost, Bošnjačka udruženja u Brčkom su na vrlo grub način, rugajući se istini o ovom stravičnom zločinu, poslala jasnu poruku Srbima, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Proglašavajući optužene herojima i slaveći njihov zločin, a žrtve imenovati za zločince, bošnjačka udruženja su nam poručila da je normalan život, čak i jednih pored drugih, bojim se, zaista nemoguć", zaključio je predsjednik Udruženja Jovan Pudić.

Podsjećamo, Admir Rizvanović zvani "Talon", Smail Omerović i Jasmin Huskanović su uhapšeni 12. maja ove godine i optuženi za učešće u ratnom zločinu u Boderištu, a odlukom Osnovnog suda u Brčkom pušteni su da se brane sa slobode.

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Md

26.05.2015 14:13

Pa sta ste ocekivali od, ne mogu nista drugo izjaviti kad nemaju nista u glavama.

ODGOVORITE
Name

re Md

26.05.2015 15:39

Po tvojim komentarima se moze zakljuciti koliko ti imas u glavi

Name

Bole

26.05.2015 14:50

E, da je spomenut Dodik bilo bi 50 komentara,

ODGOVORITE
Name

Snouden

26.05.2015 15:45

Zivio Ratko Mladic

ODGOVORITE
Name

Ruganje

26.05.2015 21:41

Ruganje je ismijavanje nekih osobina, slabosti. Oni iskazuju nepostovanje, nerazumjevanje da su u ratu zlocine cinili i Muslimani koje oni znaju. Da li vi mislite da je 'Talon' rekao nekom Mehmeu:' Oci sam izvadio Petru, Milanu sam otsjekao tuke..* Brane se sa slobode jer su zrtve mrtve, a dokazi ne mogu biti ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

Vuk

27.05.2015 05:00

Pravda je spora ali dostizna...stici ce i njih ruka Bozija!

ODGOVORITE
Name

boyy

27.05.2015 05:10

Pomozi bože..

ODGOVORITE